26

Ο Νίκος Κακλαμανάκης θα είναι ο πρώτος αθλητής που θα πατήσει τον αγωνιστικό χώρο του Ολυμπιακού Σταδίου του Σίδνεϊ, στην τελετή έναρξης των 27ων Ολυμπιακών Αγώνων.

Ο Ολυμπιονίκης της Ατλάντα στην κατηγορία των Μιστράλ επιλέχτηκε από την ΕΟΑ σημαιοφόρος της ελληνικής ομάδας στο Σίδνεϊ 2000 και στις 15 Σεπτεμβρίου, γύρω στις 11:00 το πρωί, θα κρατά τη γαλανόλευκη, παρελαύνοντας πρώτος από τους περίπου 10.000 αθλητές.


Δεν περίμενα ότι θα είμαι τελικά ο σημαιοφόρος. Είναι πολύ μεγάλη τιμή για οποιονδήποτε αθλητή και παράλληλα μια επιβράβευση για την ελληνική ιστιοπλοΐα είπε ο Κακλαμανάκης από το Σίδνεϊ.


Να αναφερθεί ότι είναι η τρίτη φορά που αθλητής της ιστιοπλοΐας τοποθετείται επικεφαλής της ελληνικής αποστολής. Εχουν προηγηθεί ο Ηλίας Χατζηπαυλής και ο Κωνσταντίνος Γλύξμπουργκ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ