75

Οι Λάμπρος Χούτος και Χρήστος Πατσατζόγλου είναι τα δύο νέα πρόσωπα που επέλεξε ο ομοσπονδιακός τεχνικός Βασίλης Δανιήλ για τον πρώτο επίσημο αγώνα της εθνικής Ελλάδος, στο πλαίσιο των προκριματικών του Μουντιάλ 2002, με αντίπαλο τη Γερμανία, που θα γίνει στις 2 Σεπτεμβρίου στο Αμβούργο.

Από τους παίκτες που αγωνίζονται σε ξένα πρωταθλήματα κλήθηκε μόνο ο Νίκος Νταμπίζας, αφού ο Νίκος Μαχλάς εξακολουθεί να βρίσκεται στο στάδιο της αποθεραπείας από το σοβαρό τραυματισμό που υπέστη στο γόνατο.


Η ελληνική αποστολή αποτελείται από τους Δημήτρη Ελευθερόπουλο, Γιώργο Αμανατίδη, Δημήτρη Μαυρογενίδη, Γρηγόρη Γεωργάτο, Λάμπρο Χούτο, Ηλία Πουρσανίδη, Χρήστο Πατσατζόγλου (Ολυμπιακός), Αντώνη Νικοπολίδη, Γιάννη Γκούμα, Αγγελο Μπασινά, Γιώργο Καραγκούνη, Νίκο Λυμπερόπουλο (Παναθηναϊκός), Ακη Ζήκο, Βασίλη Τσάρτα, Θοδωρή Ζαγοράκη, Βασίλη Λάκη (ΑΕΚ), Στέλιο Βενετίδη, Γιώργο Γεωργιάδη (ΠΑΟΚ), Φάνη Κατεργιαννάκη, Θωμά Κυπαρίσση (Αρης), Μαρίνο Ουζουνίδη (Πανηλειακός) και Νίκο Νταμπίζα (Νιουκάστλ).


Γνωστή και η αποστολή των ελπίδων


Χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις και ο προπονητής της εθνικής ελπίδων, Γιάννης Κόλλιας, ανακοίνωσε την Τετάρτη τα ονόματα των παικτών που θα απαρτίσουν την αποστολή για τον αγώνα με τη Γερμανία, που θα γίνει την Παρασκευή 1η Σεπτεμβρίου (21:15) στο στάδιο Λιούμπεκ της ομώνυμης πόλης για τα προκριματικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.


Οι παίκτες που θα ταξιδέψουν στο Αμβούργο είναι οι: Στέφανος Κοτσόλης (Παναθηναϊκός), Νίκος Αναστασόπουλος (ΠΑΟΚ), Γιώργος Σεϊταρίδης, Ξενοφών Γήττας (ΠΑΣ Γιάννινα), Χαράλαμπος Χαραλαμπάκης (ΟΦΗ), Βαγγέλης Νάστος (Καλαμάτα), Μιχάλης Μπερνεάνου (Εθνικός Αστέρας), Στάθης Ταβλαρίδης, Γιώργος Κυριαζής (Ηρακλής), Τάσος Βενέτης (Νταντί Γιουνάιτεντ), Γιάννης Αμανατίδης (Στουτγκάρδη), Γιώργος Βακουφτσής (Φιορεντίνα), Αγγελος Χαριστέας, Κώστας Λουμπούτης (Αρης), Γιάννης Ταραλίδης (Πανηλειακός), Νίκος Πήλιουρας, Γιώργος Καζατζής (Προοδευτική) και Κώστας Κατσουράνης (Παναχαϊκή).

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ