
Η AOL δεν ανησυχεί για τη διαρροή λογισμικού
Εκπρόσωπος του δικτυακού τόπου techpages.com, από τον οποίο διέρρευσε πρόσφατα στο Internet ημιτελές πρόγραμμα της AOL, ισχυρίζεται ότι το λογισμικό θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από κάποιους για να αποκτήσουν πρόσβαση σε εσωτερικά δεδομένα της εταιρείας, όπως σε βάσεις δεδομένων με κωδικούς.
Εκπρόσωπος του δικτυακού τόπου techpages.com, από τον οποίο διέρρευσε πρόσφατα στο Internet ημιτελές πρόγραμμα της AOL, ισχυρίζεται ότι το λογισμικό θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από κάποιους για να αποκτήσουν πρόσβαση σε εσωτερικά δεδομένα της εταιρείας, όπως σε βάσεις δεδομένων με κωδικούς.
Το λογισμικό αφορά ένα υπό ανάπτυξη πρόγραμμα με το όνομα Gamera, που προορίζεται για ιντερνετικές συσκευές, και είναι το πρώτο που αναπτύσσει η AOL με το Linux ως λειτουργικό σύστημα.
Η πρώτη φορητή ιντερνετική συσκευή, που θα αξιοποιεί το πρόγραμμα, έχει ήδη κατασκευαστεί από την Gateway και θα επιτρέπει στους χρήστες να έχουν πρόσβαση σε ηλεκτρονικές υπηρεσίες της AOL.
O εκπρόσωπος της εταιρείας, Ριτς ντ Αμάτο, δήλωσε ότι το πρόγραμμα είναι ακόμα σε πρώιμη φάση ανάπτυξης και ούτως ή άλλως κάποια στιγμή θα δοθεί σε διάφορους δοκιμαστές.
Σύμφωνα με τον Ντ Αμάτο, τίποτα δεν απειλεί τα δεδομένα όσων χρησιμοποιούν τις εφαρμογές της ΑOL, διότι η εταιρεία φροντίζει να οχυρώσει τους διακομιστές της ενάντια σε απειλές και δεν εξαρτά την ασφάλεια από την πλευρά του χρήστη.
Αλλά και οι κατασκευαστές ιντερνετικών συσκευών, που σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν τη νέα πλατφόρμα της AOL, δεν φαίνεται να ανησυχούν ιδιαίτερα από τη διαρροή, μετέδωσε το ZDNet την Παρασκευή.
- Φενερμπαχτσέ – Ζαλγκίρις 86-74: Άνετη νίκη και 2-0 για τους Τούρκους
- Ολυμπιακός – Μονακό 94-64: Ολοταχώς για το Final Four με θρυλική απόδοση
- Οδηγός για online αγορές – Τι ισχύει για επιστροφές προϊόντων
- «Το Αττικόν καθρεφτίζει την τραγική κατάσταση του σημερινού ΕΣΥ» – Νέο «παράρτημα» με ράντζα, που ο Άδωνις δεν θα εγκαινιάσει
- Ο Μπάρι Κίογκαν απαντά για πρώτη φορά στις φήμες ότι απάτησε τη Σαμπρίνα Κάρπεντερ
- Υποκλοπές: Στο στόχαστρο Μητσοτάκης και Άρειος Πάγος σε εκδήλωση της Νέας Αριστεράς – «Έχουν θεμελιωθεί ποινικά αδικήματα από τον Τζαβέλλα»




