
Τελικά είναι επικίνδυνα τα κινητά στα αεροπλάνα;
Μία επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ εξετάζει το ερώτημα εάν τα κινητά τηλέφωνα και άλλες φορητές συσκευές πραγματικά ενέχουν κινδύνους για τα αεροπλάνα κατά τη διάρκεια της πτήσης, όπως διατείνονται οι υπεύθυνοι αεροπορικών εταιρειών.
65
Μία επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ εξετάζει το ερώτημα εάν τα κινητά τηλέφωνα και άλλες φορητές συσκευές πραγματικά ενέχουν κινδύνους για τα αεροπλάνα κατά τη διάρκεια της πτήσης, όπως διατείνονται οι υπεύθυνοι αεροπορικών εταιρειών.
Την Πέμπτη κατέθεσαν για το ζήτημα στην επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων οι εμπειρογνώμονες της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας και της Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών των ΗΠΑ, οι οποίοι ερωτήθηκαν επιμόνως εάν θεωρούν ότι τα σήματα των κινητών τηλεφώνων και άλλων συσκευών μπορούν να παρεμβληθούν στις επικοινωνίες των αεροπλάνων.
Η συζήτηση έλαβε χώρα εξαιτίας των επαναλαμβανόμενων παραπόνων πολλών επιβατών ότι οι αεροπορικές εταιρείες δεν επιτρέπουν τη χρήση κινητών τηλεφώνων κατά τη διάρκεια της πτήσης, προκειμένου να αναγκάζουν τους επιβάτες να χρησιμοποιούν τα ακριβά τηλέφωνα που έχουν οι ίδιες εγκαταστήσει στα αεροπλάνα, όπως μετέδωσε το ZDNet την Παρασκευή.
Οι εμπειρογνώμονες κατέθεσαν ότι έρευνα της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας από το 1996 δεν έδειξε καμία επίδραση των εκπομπών από ηλεκτρονικές συσκευές, όπως τα κινητά τηλέφωνα, στα ευαίσθητα συστήματα των επικοινωνιών των αεροσκαφών, ώστε να προκαλέσουν δυσλειτουργίες. Επίσης, η έρευνα δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει αναφορές βλαβερών επιδράσεων της χρήσης κινητών τηλεφώνων.
Πάντως, οι εμπειρογνώμονες τόνισαν ότι η πιθανότητα των παρεμβολών τόσο σε συστήματα εδάφους όσο και στα ίδια τα αεροπλάνα δεν μπορεί να αποκλειστεί. Το συμπέρασμα είναι ότι δεν μπορεί να ειπωθεί με ακρίβεια εάν η χρήση κινητών τηλεφώνων στα αεροπλάνα ενέχει οπωσδήποτε κινδύνους ή όχι.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Φενερμπαχτσέ – Ζαλγκίρις 86-74: Άνετη νίκη και 2-0 για τους Τούρκους
- Ολυμπιακός – Μονακό 94-64: Ολοταχώς για το Final Four με θρυλική απόδοση
- Οδηγός για online αγορές – Τι ισχύει για επιστροφές προϊόντων
- «Το Αττικόν καθρεφτίζει την τραγική κατάσταση του σημερινού ΕΣΥ» – Νέο «παράρτημα» με ράντζα, που ο Άδωνις δεν θα εγκαινιάσει
- Ο Μπάρι Κίογκαν απαντά για πρώτη φορά στις φήμες ότι απάτησε τη Σαμπρίνα Κάρπεντερ
- Υποκλοπές: Στο στόχαστρο Μητσοτάκης και Άρειος Πάγος σε εκδήλωση της Νέας Αριστεράς – «Έχουν θεμελιωθεί ποινικά αδικήματα από τον Τζαβέλλα»




