Στις 23 Ιουλίου λήγει η προθεσμία για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό Μικροσινεμά 2000
Στις 23 Ιουλίου λήγει η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων όσων θέλουν να συμμετάσχουν στο διεθνή διαγωνισμό Μικροσινεμά 2000, που θα διεξαχθεί από τις 22 έως τις 28 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο του 2ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας, υπό την αιγίδα του ελληνικού γραφείου του προγράμματος Μίντια Ντεσκ του υπουργείου Τύπου.
43
Στις 23 Ιουλίου λήγει η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων όσων θέλουν να συμμετάσχουν στο διεθνή διαγωνισμό Μικροσινεμά 2000, που θα διεξαχθεί από τις 22 έως τις 28 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο του 2ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας, υπό την αιγίδα του ελληνικού γραφείου του προγράμματος Μίντια Ντεσκ του υπουργείου Τύπου.
Στόχος του διαγωνισμού είναι η διάδοση νέων πρακτικών παραγωγής και διανομής κινηματογραφικών προϊόντων, μέσω της σύνδεσης του κινηματογράφου με τον υπολογιστή, συσκευή η οποία, σε συνδυασμό με το Διαδίκτυο, επιτρέπει την ευκολότερη και οικονομικότερη δημιουργία, διανομή και προβολή έργων.
Ο όρος Μικροσινεμά αναφέρεται σε ντοκιμαντέρ προηγμένης τεχνολογίας, διάρκειας δύο μέχρι έξι λεπτών, γυρισμένα αποκλειστικά με ψηφιακό εξοπλισμό, ερασιτεχνικό ή επαγγελματικό, μεγίστου μεγέθους 600ΜΒ (Microsoft-avi), συναρμοσμένα με μη γραμμικό μοντάζ.
Το 1ο και το 2ο ειδικό βραβείο Μικροσινεμά για ντοκιμαντέρ προηγμένης τεχνολογίας συνοδεύονται από χρηματικά έπαθλα 1.000.000 δραχμών και 500.000 δραχμών, αντίστοιχα.
Επιπλέον στοιχεία για το διαγωνισμό παρέχονται από το γραφείο του Μίντια Ντεσκ (Βασιλέως Κωνσταντίνου 44, Αθήνα), στο τηλέφωνο: 7254.056, καθώς και στο δικτυακό τόπο www.mediadesk.gr.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΜΠΕ
- Τα παιδιά με τα αποπαίδια του Λανουά και τα σενάρια για δυο ρέφερι
- Rolex και τα Oscars®: Μια διαχρονική δέσμευση στην τέχνη του κινηματογράφου
- Finalissima 2026: Από το Κατάρ και το Λονδίνο, στο «Μπερναμπέου» οδεύει το Ισπανία – Αργεντινή
- Θεσσαλονίκη: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους 22χρονος που κατείχε υλικό παιδικής πορνογραφίας
- Οι εκστρατείες για τα Όσκαρ συνήθιζαν να είναι σοβαρές – Μετά εμφανίστηκε ο Τιμοτέ Σαλαμέ
- Ο παλμός της πόλης χτυπάει για 21 χιλιόμετρα: Η μοναδική εμπειρία του 14ου Ημιμαραθωνίου της Αθήνας
- Καταναλωτές σε survival mode: Ψωνίζουν μόνο τα απαραίτητα – κόβουν από παντού
- Διπλασιάστηκαν από το 1950 οι ημέρες που κλεινόμαστε μέσα λόγω ζέστης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 12.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/maximilien-t-scharner-GExOn1lUED0-unsplash-315x220.jpg)














































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442