63

Τη διαδρομή προς τη βόρεια Αυστραλία έχει ξεκινήσει η Ολυμπιακή φλόγα, κατά τη λαμπαδηδρομία που συνεχίζεται στη διοργανώτρια χώρα των Ολυμπιακών Αγώνων του 2000, που ξεκινούν στις 15 Σεπτεμβρίου. Δύο από τους 11.000 Αυστραλούς λαμπαδηδρόμους ήταν πρωταθλητές της κολύμβησης, η Σούζαν ΟΝιλ και ο Κέιραν Πέρκινς, με την πρώτη να δηλώνει ότι το συναίσθημα του λαμπαδηδρόμου είναι ίσως πιο συγκινητικό και από εκείνο του Ολυμπιονίκη.

Δεν ήθελα να τελειώσει τόσο σύντομα έλεγε με παράπονο στα χείλη η ΟΝιλ, έπειτα από τα 1.500 μέτρα που διήνυσε μεταφέροντας την Ολυμπιακή φλόγα, και συμπλήρωσε: Δεν μπορώ να εξηγήσω αυτήν τη στιγμή πόσο ξεχωριστό ήταν για μένα. Εχω λάβει μέρος δύο φορές σε Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά είναι τόσο διαφορετικό να βλέπεις την άφιξη της Ολυμπιακής φλόγας στη γενέτειρά σου.


Αν και η χρυσή Ολυμπιονίκης στα 200 μέτρα πεταλούδα τόνισε ότι ίσως είναι πιο σημαντική η μεταφορά της φλόγας, εξήγησε ότι η εμπειρία που έζησε ως λαμπαδηδρόμος τής έδωσε επιπλέον κίνητρα για να διεκδικήσει μία ακόμη Ολυμπιακή νίκη στο Σίδνεϊ.


Από τη λαμπαδηδρομία, βέβαια, δεν έλειψαν και τα απρόοπτα, καθώς δύο ανήλικοι συνελήφθησαν από την αστυνομία, επειδή πέταξαν ένα μπαλόνι με νερό σε έναν από τους δρομείς.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press