43

Αρχισε την Παρασκευή στο Μέγαρο Μουσικής η Διεθνής Συνάντηση Αθηνών-Δελφών για το παιδί και την ειρήνη, που οργανώνει η πρέσβειρα καλής θελήσεως της UNESCO και πρόεδρος του Ιδρύματος για το Παιδί και την Οικογένεια, Μαριάννα Βαρδινογιάννη.

Η συνάντηση, που τελεί υπό την αιγίδα της UNESCO και διοργανώνεται σε συνεργασία με το Διεθνές Γραφείο Ειρήνης, ξεκίνησε με την παρουσίαση ταινίας μικρού μήκους της UNESCO, η οποία περιλάμβανε και μήνυμα της M.Βαρδινογιάννη προς τη διεθνή κοινότητα.


Στην έναρξη του συνεδρίου παρευρέθησαν και απηύθυναν χαιρετισμό οι υπουργοί Παιδείας και Πολιτισμού Πέτρος Ευθυμίου και Θεόδωρος Πάγκαλος, ο δήμαρχος Αθηναίων Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο μουσικοσυνθέτης και υποψήφιος για το Νόμπελ Ειρήνης Μίκης Θεοδωράκης και ο πρεσβευτής της Ελλάδας στην UNESCO συγγραφέας Βασίλης Βασιλικός.


Πριν από τη λήξη της πρώτης μέρας των εργασιών, συζητήθηκαν τα αποτελέσματα των νέων προσπαθειών για την ειρήνη, ενώ οι εργασίες της Διεθνούς Συνάντησης θα ολοκληρωθούν αύριο Σάββατο στο Πολιτιστικό Κέντρο των Δελφών, όπου θα υπογραφεί η διακήρυξη για τα Παιδιά και την Ειρήνη.

Reuters,ΜΠΕ