29

Η Βρετανική Ακαδημία Συνθετών και Στιχουργών (BASC) απένειμε, την Πέμπτη, τα ετήσια βραβεία Αϊβορς, που έχει καθιερώσει σε μνήμη του συνθέτη και ηθοποιού στα μιούζικαλ των πρώτων ετών του κινηματογράφου, Αϊβορ Νοβέλο. Ο Ρόμπι Ουίλιαμς, οι Pet Shop Boys και οι Travis ήταν αυτοί που διακρίθηκαν, όμως η μεγαλύτερη τιμή της βρετανικής μουσικής σκηνής απoνεμήθηκε στον σερ Πολ ΜακΚάρτνεϊ, ο οποίος έγινε δεκτός στους κόλπους της Ακαδημίας.

Ο πρόεδρος της BASC Γκάι Φλέτσερ κάλεσε στη σκηνή το μοντέλο παραδειγματισμού για τη νεολαία όλου του κόσμου και το πρώην σκαθάρι ανέβηκε στη σκηνή την ώρα που όλοι τον χειροκροτούσαν όρθιοι.


Με το τιμητικό βραβείο στα χέρια του, δήλωσε: Την πρώτη φορά που ήλθα εδώ με τον Τζον, τον Τζορτζ και τον Ρίνγκο καθόμασταν στα πίσω καθίσματα και νιώθαμε υπέροχα που ήμασταν μέρος της κοινωνίας των στιχουργών.


Μια δεύτερη σημαντική τιμητική διάκριση απονεμήθηκε στο ντουέτο των Pet Shop Boys για την αξεπέραστη προσφορά τους στη βρετανική μουσική, ενώ οι Madness τιμήθηκαν για την καλύτερη συλλογή τραγουδιών. Ο πραρουσιαστής της τελετής σερ Ελτον Τζον έφυγε και αυτός με βραβείο, όπως και οι υπόλοιποι συνθέτες του Lion King για τα διεθνή επιτεύγματά τους στο μουσικό θέατρο.


Κατά τα άλλα, η μπάντα των Travis πήρε δύο σημαντικά βραβεία: αυτό του καλύτερου συνθέτη, που απονεμήθηκε στον τραγουδιστή τους Φραν Χίλι, και του καλύτερου σύγχρονου τραγουδιού για το Why does it always rain on me?. Ο Ρόμπι Ουίλιαμς πήρε, για το Strong, το βραβείο καλύτερης μουσικής και στιχουργικής σύνθεσης, ενώ η Κριστίνα Αγκιλέρα κέρδισε το βραβείο της διεθνούς επιτυχίας της χρονιάς για το Genie in a bottle.


Το τραγούδι Beautiful Stranger της Μαντόνα τιμήθηκε με το Αϊβορ για την περισσότερο ερμηνευμένη σύνθεση, ενώ το The world is not enough των Garbage, από την ομώνυμη νέα περιπέτεια του Τζέιμς Μποντ, τιμήθηκε ως το καλύτερο αυθεντικό σάουντρακ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Reuters