
Εκθεση ζωγραφικής και γλυπτικής της Βάνας Ξένου στο Παρίσι
Εκθεση ζωγραφικής και γλυπτικής της Ελληνίδας Βάνας Ξένου με τίτλο Τα Μυστήρια της Ελευσίνας παρουσιάζεται σε ένα σημαντικό εκθεσιακό χώρο του Παρισιού, τη Σαπέλ Σεν Λουίς ντε λα Σαλπετρί, από τις 2 έως τις 24 Ιουνίου.
38
Εκθεση ζωγραφικής και γλυπτικής της Ελληνίδας Βάνας Ξένου με τίτλο Τα Μυστήρια της Ελευσίνας παρουσιάζεται σε ένα σημαντικό εκθεσιακό χώρο του Παρισιού, τη Σαπέλ Σεν Λουίς ντε λα Σαλπετρί, από τις 2 έως τις 24 Ιουνίου.
Η πρόσκληση να εκθέσει τα έργα της στο συγκεκριμένο χώρο, όπως αναφέρει η εφημερίδα Ελευθεροτυπία, ήλθε από τη γαλλική ένωση Γλυπτά στο Παλέ Ρουαγιάλ και το γαλλικό υπουργείο Πολιτισμού, ενώ την έκθεση έχει θέσει υπό την αιγίδα του το ελληνικό υπουργείο Πολιτισμού.
Το θέμα των Ελευσίνιων Μυστηρίων απασχόλησε τη Βάνα Ξένου ως εικαστική και αρχαιολογική έρευνα επί μία δεκαετία. Κεντρικά σημεία της έρευνας, η οποία θα παρουσιαστεί αργότερα στην Αθήνα, είναι η ιερότητα στην τέχνη που πλέον δεν υπάρχει και πώς μπορούμε να την αναζητήσουμε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Πετρέλαιο: Ανοίγουν με άνοδο οι αγορές και οι τιμές για το WTI και το Brent ξεπερνούν τα 110 δολάρια το βαρέλι
- Νιγηρία: Τουλάχιστον 17 νεκροί σε επίθεση ενόπλων
- ΗΠΑ: Σφοδρές αντιδράσεις για το «παραλήρημα» του Τραμπ – «Αντισταθείτε στην τρέλα του»
- Σπάθας: «Οι λεπτομέρειες στο γκολ του Γιαζίτσι που ακυρώθηκε» (vid)
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: «Θεσμική σκευωρία»
- Βρετανοί νέοι και άνεργοι ψάχνουν λύση στον στρατό




