Γονίδιο μνήμης ανακάλυψαν Βρετανοί επιστήμονες σε ποντίκια
Ομάδα Βρετανών επιστημόνων του University College του Λονδίνου ανακοίνωσε ότι εντόπισε γονίδιο σε ποντίκια, το οποίο μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία της σταδιακής εξασθένησης της μνήμης των ανθρώπων με την πάροδο του χρόνου.
28
Ομάδα Βρετανών επιστημόνων του University College του Λονδίνου ανακοίνωσε ότι εντόπισε γονίδιο σε ποντίκια, το οποίο μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία της σταδιακής εξασθένησης της μνήμης των ανθρώπων με την πάροδο του χρόνου.
H ομάδα των ερευνητών δήλωσε στο BBC ότι το συγκεκριμένο γονίδιο βοηθά τα ποντίκια να μαθαίνουν όταν είναι νεαρά, αλλά προκαλεί εξασθένηση της μνήμης καθώς μεγαλώνουν.
Το γονίδιο αυτό υπάρχει και στον άνθρωπο και έχει παρόμοιες ιδιότητες. Το γεγονός αυτό προκαλεί την αισιοδοξία των επιστημόνων ότι η παύση της λειτουργίας του μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία της εξασθένησης της μνήμης που παρουσιάζουν οι ηλικιωμένοι άνθρωποι.
Παρά τα ενθαρρυντικά αυτά νέα, οι επιστήμονες εκτιμούν ότι δεν αναμένεται στο άμεσο μέλλον η παρασκευή ενός φαρμάκου που θα ενισχύει τη μνήμη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΦΡΟΥΤΟΛΟΓΙΟ 2026 – Το Ημερολόγιο της Φρουτοπίας αυτή την Κυριακή μαζί με το ΒΗΜΑ
- Πετρούπολη: Θύμα ληστείας και απόπειρας βιασμού έπεσε 13χρονη σε στάση λεωφορείου – Συνελήφθη 31χρονος
- Κατήφορος χωρίς τέλος: Πως ο Λανουά «έδειξε» ασυλία στους ορισμούς Κυπέλλου
- Η Ρωσία καταδικάζει τις απειλές των ΗΠΑ για νέες στρατιωτικές επιθέσεις εναντίον του Ιράν
- Πύργος: Άγριο επεισόδιο ενδοοικογενειακής βίας – Μαχαίρωσε τη σύζυγό του στον λαιμό και απειλούσε να αυτοκτονήσει
- Λάρισα: Το μπλόκο των αγροτών στον Πλατύκαμπο από ψηλά

