26

Αν και η παράδοση, που θέλει Σκανδιναβό οδηγό να κερδίζει το ράλι Σουηδίας συνεχίστηκε, το όνομα του νικητή αποτελεί έκπληξη. Πρόκειται για τον 32χρονο Φινλανδό Μάρκους Γκρόνχολμ, που κέρδισε για πρώτη φορά στην καριέρα του αγώνα παγκοσμίου πρωταθλήματος, αφήνοντας δεύτερο τον Τόμι Μάκινεν, που εξακολουθεί πάντως να προηγείται στην κατάταξη.

Η τελική διαφορά των δύο πρώτων, με μόλις 6,8 δευτερόλεπτα, αποτελεί ρεκόρ για αγώνα ράλι στα 50 τελευταία χρόνια. Ο Γκρόνχολμ, οδηγώντας Peugeot, πήρε προβάδισμα στον αγώνα από τη δεύτερη ειδική διαδρομή και το κράτησε μέχρι τέλους και της 19ης.


Πίσω από τον Γκρόνχολμ και τον Μάκινεν, που οδηγούσε Mitsubishi τερμάτισαν ο Σκοτσέζος Κόλιν Μακ Ρέι με Ford, ο Σουηδός Τόμας Ράντστρομ με Toyota, ο Αγγλος Ρίτσαρντ Μπερνς με Subaru και ο Φινλανδός Γιούχα Κάνκουνεν με Subaru.


Η κατάταξη του παγκοσμίου πρωταθλήματος βρίσκει τον Μάκινεν στην πρώτη θέση με 16 βαθμούς, δεύτερο τον Γκρόνχολμ με 10, τρίτο τον Κάρλος Σάινθ με 6 βαθμούς, αν και ο Ισπανός εγκατέλειψε στο ράλι Σουηδίας, το δεύτερο στη σειρά των φετινών αγώνων.

Reuters