Σάββατο 04 Απριλίου 2026
weather-icon 15o
Η χώρα χρειάζεται ισχυρή κυβέρνηση για να διαπραγματευτεί την ένταξη στην ΟΝΕ

Η χώρα χρειάζεται ισχυρή κυβέρνηση για να διαπραγματευτεί την ένταξη στην ΟΝΕ

Η χώρα χρειάζεται όσο το δυνατόν ισχυρότερη κυβέρνηση για να διαπραγματευτεί την ένταξη στην ΟΝΕ, δήλωσε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης την Παρασκευή, μετά τη λήξη της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, αιτιολογώντας έτσι την κήρυξη πρόωρων εκλογών για τις 9 Απριλίου.

46

Η χώρα χρειάζεται όσο το δυνατόν ισχυρότερη κυβέρνηση για να διαπραγματευτεί την ένταξη στην ΟΝΕ, δήλωσε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης την Παρασκευή, μετά τη λήξη της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, αιτιολογώντας έτσι την κήρυξη πρόωρων εκλογών για τις 9 Απριλίου.

Ο πρωθυπουργός, αφού κατηγόρησε τη ΝΔ για το κλίμα εκλογών στο οποίο, όπως ανέφερε, έχει ουσιαστικά εισέλθει η χώρα από το προηγούμενο καλοκαίρι, τόνισε πως η κυβέρνηση πρέπει να έχει νωπή τη λαϊκή εντολή για να διαπραγματευτεί, από τις αρχές Μαΐου και μετά, την ένταξη της χώρας στην ΟΝΕ.


Ο Κώστας Σημίτης επισήμανε πως στόχος της κυβέρνησης και του ιδίου προσωπικά ήταν αφενός η προστασία των θεσμών και των προσώπων που τους υπηρετούν, όσο και η διασφάλιση της πορείας της χώρας στη μετά-ΟΝΕ εποχή.

Ο πρωθυπουργός τόνισε πως, από τη στιγμή που η Ελλάδα έχει ήδη εκπληρώσει τα κριτήρια για την ένταξη στην Οικονομική και Νομισματική Ενοποίηση, αυτό που θα κριθεί στις διαπραγματεύσεις θα είναι η διατηρησιμότητα της καλής πορείας της ελληνικής οικονομίας και η συνέχιση της ακολουθούμενης οικονομικής πολιτικής. Ο Κ.Σημίτης ανέφερε πως αυτό ακριβώς το στοιχείο της διατηρησιμότητας μπορεί να τεθεί υπό αμφισβήτηση από τους εταίρους, καθώς θα πλανάται η σκιά της διεξαγωγής των εκλογών και ενώ συνεχίζεται, όπως υπογράμμισε, η αμφισβήτηση της οικονομικής πολιτικής και της πορείας της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία.


Ο Κ.Σημίτης επιτέθηκε εναντίον της Ν.Δ. και σημείωσε ότι το νόημα των εκλογών είναι ποια πολιτική παράταξη μπορεί να μεγιστοποιήσει τα οφέλη για τη χώρα, από την ένταξη στην ΟΝΕ, να εγγυηθεί τη διαπραγμάτευση, να πολλαπλασιάσει τις ευκαιρίες και να δώσει την ιστορική προοπτική στο λαό και τη χώρα.

Να σημειωθεί πως, όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός, πριν προχωρήσει στην αναγγελία της ημερομηνίας των πρόωρων εκλογών, είχε πρώτα ενημερώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Απριλίου 2026
Απόρρητο