
Οι ελληνικές υποψηφιότητες για το ευρωπαϊκό βραβείο Αριστείον 2000
Yιοθετώντας τις προτάσεις των αρμόδιων επιτροπών, η υπουργός Πολιτισμού Ελισάβετ Παπαζώη πρότεινε ως υποψηφιότητες της Ελλάδας για το ευρωπαϊκό βραβείο Αριστείον 2000 τα έργα που ακολουθούν.
52
Yιοθετώντας τις προτάσεις των αρμόδιων επιτροπών, η υπουργός Πολιτισμού Ελισάβετ Παπαζώη πρότεινε ως υποψηφιότητες της Ελλάδας για το ευρωπαϊκό βραβείο Αριστείον 2000 τα έργα που ακολουθούν.
Για το ευρωπαϊκό Βραβείο Λογοτεχνίας, το βιβλίο της Καίη Τσιτσέλη Ο Χορός των ωρών (Αγρα, 1998) και το βιβλίο του Γιώργου Μαρκόπουλου Μη σκεπάζεις το ποτάμι (Κέδρος, 1998).
Για το ευρωπαϊκό Βραβείο Μετάφρασης, τη μετάφραση στην αγγλική γλώσσα του έργου του Οδυσσέα Ελύτη Ημερολόγιο ενός αθέατου Απριλίου (Journal of an unseen April) από τον David Connoly (Υψιλον, 1998) και τη μετάφραση στην ελληνική γλώσσα του έργου του Τόμας Μπέρχαρντ Διόρθωση από το Βασίλη Τομανά (Εξάντας, 1998).
ΜΠΕ
- «Η κοκαΐνη και το ποτό δεν με βοήθησαν»: Ο Τζο Έστερχαζ, τα άγρια χρόνια και το Βασικό Ένστικτο
- Υποκλοπές: Σε δύο «κομμάτια» σπάει η δικογραφία – Στον Άρειο Πάγο η έρευνα για κατασκοπεία
- Τα τρία προβλήματα που «καίνε» τα ταξιδιωτικά γραφεία
- Δυσκολίες στον ύπνο; Ο φυσικός «σύμμαχος» που ενισχύει τη χαλάρωση του οργανισμού για να ζούμε κάθε μέρα στο maximum
- Αντετοκούνμπο: Ούτε κουβέντα για το μέλλον του και αιχμές για Ρίβερς… μέσω Σπανούλη
- Η γη της ελιάς: Ανατροπές και ένταση



