47

Περίπου 20.000 άτομα επισκέφθηκαν την έκθεση Οδοιπορικό στο Αγιον Ορος που διοργάνωσε το Κέντρο Διαφύλαξης Αγιορείτικης Κληρονομιάς, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε ο ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Γιάννης Μαγκριώτης.

Η έκθεση φιλοξενήθηκε για 67 ημέρες στη Θεσσαλονίκη και θα μεταφερθεί στην Αθήνα έως τον Αύγουστο.


Ο εκπρόσωπος της Ιεράς Κοινότητας του Αγίου Ορους Νικόδημος, αναφέρθηκε στην αγαστή συνεργασία του ΚΕΔΑΚ με τους αγιορείτες, ενώ παράλληλα επισήμανε ότι υπάρχει η προοπτική στα επόμενα 5-10 έτη να αποκατασταθεί το μεγαλύτερο μέρος των κτιρίων του Αγίου Ορους.


Ο πρόεδρος του παραρτήματος Κεντρικής Μακεδονίας του ΤΕΕ και μέλος του ΔΣ του ΚΕΔΑΚ Γιάννης Αικατερινάρης, τόνισε ότι μαζί με την αναβάθμιση του δομημένου περιβάλλοντος στο Αγιον Ορος θα πρέπει να καταβληθούν και προσπάθειες για την αναβάθμιση του υποβαθμισμένου αστικού περιβάλλοντος των περιοχών γύρω από τον Αθω.


Ο Γ.Αικατερινάρης ζήτησε από το Γιάννη Μαγκριώτη να ασκήσει πιέσεις τους αρμοδίους, προκειμένου να αναβαθμιστούν οι υπηρεσίες της περιοχής γύρω από το Αγιον Ορος, ώστε να μπορέσει να διαμορφωθεί περιβάλλον ανάλογο με αυτό της Αθωνικής Πολιτείας.

ΜΠΕ