46

Διάσημοι καλλιτέχνες, ανάμεσά τους και ο Σον Κόνερι, θα λάβουν φέτος τον τίτλο του ιππότη, καθώς περιλαμβάνονται στην Honours list του νέου έτους στη Βρετανία.

Ο Σον Κόνερι είχε πριν από δύο χρόνια αρνηθεί τον τίτλο του ιππότη λόγω της ανάμειξής του στην προσπάθεια για ανεξαρτητοποίηση της Σκοτίας από την Αγγλία.


Το διευρυμένο κατάλογο των τιμητικών διακρίσεων που ετοίμασε φέτος ο Βρετανός πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ, απαρτίζουν ο Κόνερι και άλλες προσωπικότητες από τον κόσμο του θεάματος, της μουσικής και των σπορ, μαζί με πολιτικούς, επιχειρηματίες, αλλά και ανώνυμους κοινωνικούς λειτουργούς.


Οι τιμημένες με Οσκαρ ηθοποιοί Ελίζαμπεθ Τέιλορ και Τζούλι Κρίστι, ο Λίαμ Νίσον, η τραγουδίστρια Σίρλεϊ Μπάσεϊ, ο αρχηγός των Dire Straits Μαρκ Νόπφλερ, η συγγραφέας Ντόρις Λέσινγκ, ο απερχόμενος γενικός διευθυντής του BBC Τζον Μπριτ, είναι μερικές από τις προσωπικότητες που θα τιμηθούν με τον τίτλο του sir και της dame.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ