
Δήμος Χανίων: Ορκίστηκαν οι 22 νέοι δημοτικοί αστυνομικοί
Δήμαρχος Χανίων: «Ο ρόλος της Δημοτικής Αστυνομίας δεν είναι κατασταλτικός, στηρίζεται στη συνεργασία για καλύτερη οργάνωση της πόλης».
Η ορκωμοσία των 22 νέων δημοτικών αστυνομικών του Δήμου Χανίων πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη 1η Απριλίου 2026, στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, παρουσία του Δημάρχου Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκη.
Η επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας αποτελεί μια σημαντική εξέλιξη για τον Δήμο Χανίων, καθώς ενισχύεται ουσιαστικά η εύρυθμη λειτουργία της πόλης και η ποιότητα της καθημερινότητας των πολιτών, σύμφωνα με όσα αναφέρει σχετική ανακοίνωση του Δήμου και προσθέτει: «Οι νέοι δημοτικοί αστυνομικοί καλούνται να αναλάβουν καίριο ρόλο στην τήρηση των κανονισμών, που διέπουν τον δημόσιο χώρο, συμβάλλοντας στην οργάνωση και την αναβάθμιση της αστικής ζωής.
Η ενίσχυση της Δημοτικής Αστυνομίας εντάσσεται στον ευρύτερο σχεδιασμό της δημοτικής αρχής για την ενδυνάμωση των υπηρεσιών του Δήμου, με στόχο την ισότιμη εξυπηρέτηση των πολιτών και την αποτελεσματική διαχείριση των ζητημάτων, που αφορούν στο σύνολο της επικράτειας του Δήμου, συμπεριλαμβανομένων και των περιαστικών περιοχών».
«Φιλοδοξία της δημοτικής αρχής είναι η περαιτέρω ενίσχυση του προσωπικού»
Ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, κατά τη διάρκεια των δηλώσεων του έκανε λόγο για μία πολύ σημαντική ημέρα για τον Δήμο Χανίων, «καθώς οι προσπάθειες, που ξεκίνησαν το 2019 για την επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας, έφεραν αποτελέσματα. Σήμερα οι πρώτοι 22 δημοτικοί αστυνομικοί ορκίστηκαν, πρόκειται για ανθρώπους, που θα συνεργαστούν με τους δημότες, ώστε να δημιουργήσουμε ένα ακόμη καλύτερο πλαίσιο στην καθημερινότητά μας», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.
Ο κ. Σημανδηράκης επεσήμανε ότι ο ρόλος της Δημοτικής Αστυνομίας δεν είναι κατασταλτικός, αλλά στηρίζεται στη συνεργασία και στην καλύτερη οργάνωση του Δήμου και της πόλης μας, ώστε να ξεπεράσουμε παθογένειες του παρελθόντος. «Φιλοδοξία της δημοτικής αρχής είναι η περαιτέρω ενίσχυση του προσωπικού, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες σε όλη την έκταση του Δήμου», πρόσθεσε ο Δήμαρχος Χανίων, γνωστοποιώντας ότι ο ρόλος της Δημοτικής Αστυνομίας ενισχύεται, περιλαμβάνοντας και τροχονομικούς ελέγχους, με στόχο την καλύτερη επιτήρηση του δημόσιου χώρου και την ισότιμη εφαρμογή των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου προς όλους τους συμπολίτες μας.
- Η Ρωσία δηλώνει ότι έχει αναλάβει τον πλήρη έλεγχο της περιφέρειας Λουχάνσκ στην ανατολική Ουκρανία
- ΚΚΕ για ΟΠΕΚΕΠΕ: Η νέα δικογραφία επιβεβαιώνει τη σαπίλα και το μέγεθος της βιομηχανίας ρουσφετιών και εξαγοράς
- MEGA: Στην κορυφή της τηλεθέασης η ενημέρωση και τον Μάρτιο
- Bimbofication: Σάλος με τον crossdresser σύζυγο της Κρίστι Νόεμ – «Απειλή για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ»
- Η JTI Hellas δίνει μπόνους έως 3 μισθούς και 20 εβδομάδες επιπλέον γονικής άδειας στους εργαζόμενους της
- Ο Erminio οδήγησε σε αναβολή και το Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός


