
Ιταλία – Κύπρος 89-54: Εύκολα η «σκουάντρα ατζούρα»
Η Ιταλία έκλεισε με ιδανικό τρόπο τις υποχρεώσεις της στον όμιλο
Με ρεκόρ 4-1 (μοναδική ήττα από την Ελλάδα), ολοκλήρωσε η Ιταλία τις υποχρεώσεις της στην Α’ φάση του Eurobasket 2025 και πλέον περιμένει την εξέλιξη του αγώνα της «γαλανόλευκης» με την Ισπανία για να ξεκαθαρίσει η θέση που θα τερματίσει στον 3ο όμιλο (1η αν χάσει η Ελλάδα από την Ισπανία, 2η αν κερδίσει το σύνολο του Βασίλη Σπανούλη τη «ρόχα»), ενόψει των «16».
Η «σκουάντρα ατζούρα» επικράτησε άνετα με 89-54 της Κύπρου στη Λεμεσό, με το σύνολο του Χριστόφορου Λειβαδιώτη να αποχαιρετά τη διοργάνωση με ρεκόρ 0-5.
Η ομάδα του Τζανμάρκο Ποτσέκο χρειάστηκε μόνο το πρώτο δεκάλεπτο (24-6) για να επιβάλει το ρυθμό της και να μετατρέψει το υπόλοιπο της αναμέτρησης σε μία καλή προπόνηση ενόψει των νοκ άουτ.
Κορυφαίοι των νικητών οι Σπανιόλο και Φοντέκιο, οι οποίοι σημείωσαν από 13 πόντους, ενώ από την Κύπρο πάλεψε ο Φίλιππος Τίγκας με 15.
Τα δεκάλεπτα: 24-6, 40-19, 67-43, 89-54
Δείτε ΕΔΩ τα στατιστικά του αγώνα*
- Νεκρός άνδρας που έπεσε από μπαλκόνι δευτέρου ορόφου στου Ζωγράφου
- Νεκρός εργάτης σε βιομηχανία στη Χαλκίδα – Καταπλακώθηκε από φορτηγό
- Το κομμουνιστικό Βιετνάμ στρέφεται στους influencer και την ΑΙ για μια νέα εποχή προπαγάνδας
- Στις Ένοπλες Δυνάμεις η έρευνα για το drone που εντοπίστηκε στη Λευκάδα – Τα ερωτήματα της έρευνας
- Ελεύθεροι οι όμηροι που κρατούνταν σε τράπεζα στη Γερμανία – Διέφυγαν οι δράστες
- «Ο Επίμονος Θάμνος»: Μια ποιητική διαδρομή αντοχής και ελπίδας


