Το Estadio Mallorca Son Moix, έδρα της Μαγιόρκα, αποτελεί πλέον το πρώτο γήπεδο στην Ισπανία που λαμβάνει την περιβαλλοντική πιστοποίηση «Residuo Cero» («Μηδενικά Απόβλητα»). Η διάκριση απονεμήθηκε ύστερα από στενή συνεργασία του συλλόγου με την περιβαλλοντική εταιρεία PreZero, εφαρμόζοντας μια ολιστική στρατηγική βιωσιμότητας που περιλαμβάνει την διαλογή απορριμμάτων στην πηγή και την ευαισθητοποίηση τόσο των εργαζομένων όσο και των φιλάθλων.
Η πιστοποίηση σηματοδοτεί ότι πάνω από το 90% των απορριμμάτων που παράγονται στις εγκαταστάσεις του σταδίου ανακτώνται και αξιοποιούνται για παραγωγή ανακυκλωμένων υλικών ή ενέργειας. Το επίτευγμα γιορτάστηκε σε επίσημη τελετή παρουσία της προέδρου της αυτόνομης κυβέρνησης των Βαλεαρίδων, Μάργκα Προένς, και άλλων εκπροσώπων θεσμών, του συλλόγου και της La Liga.
Ο διευθύνων σύμβουλος του συλλόγου, Αλφόνσο Ντίαθ, υπογράμμισε ότι πρόκειται για «μια απόδειξη της πραγματικής δέσμευσης του συλλόγου στη βιωσιμότητα και την καινοτομία», χαρακτηρίζοντας την πρωτοβουλία «τιμή και ευθύνη». Παράλληλα, η La Liga εξήρε την κίνηση του συλλόγου να ηγηθεί στο πεδίο της περιβαλλοντικής ευθύνης, τονίζοντας ότι η βιωσιμότητα αποτελεί πλέον πυλώνα του επαγγελματικού αθλητισμού.
Στο πλαίσιο της ευαισθητοποίησης του κοινού, λίγο πριν από την έναρξη του νέου πρωταθλήματος, η PreZero θα τοποθετήσει έναν τεράστιο κάδο απορριμμάτων στον χώρο της Fan Zone, για να αναδειχθεί οπτικά το μέγεθος των παραγόμενων αποβλήτων και η ανάγκη μείωσης τους.
Η πρωτοβουλία ενισχύει επίσης την ευρύτερη στρατηγική των Βαλεαρίδων Νήσων για μείωση των απορριμμάτων και επίτευξη «μηδενικών χώρων ταφής», όπως τόνισε η Πρόενς. Το Son Moix αποτελεί πλέον σημείο αναφοράς για τον ισπανικό αθλητισμό και πρότυπο πράσινης διαχείρισης σε επίπεδο εγκαταστάσεων. Κακό δεν το λες…
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.
LIVE: Καϊράτ – Κλαμπ Μπριζ. Παρακολουθήστε live στις 17:30 την αναμέτρηση Καϊράτ – Κλαμπ Μπριζ για την 7η αγωνιστική της League Phase του Champions League.
Η Euroleague έχει μπει στον δεύτερο γύρο, ο Ολυμπιακός έχει ανεβάσει στροφές, την ώρα που ο Παναθηναϊκός ψάχνεται και δυσκολεύεται – Η μεγάλη ανατροπή στις προσομοιώσεις για την κατάταξη.
Ο Μανόλο Χιμένεθ είχε κουβέντα με τους Διούδη, Μόντσου, Φαμπιάνο και Αθανασιάδη για τα αίτια της πολύ κακής πορείας του Άρη, που οφείλει να βγάλει αντίδραση στη συνέχεια του πρωταθλήματος.