«Ναι» σε όλες τις καινοτομίες από τον Πιερλουίτζι Κολίνα. Ο Ιταλός, πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας της FIFA μίλησε για αυτές έχουν σχέση με τη διαιτησία και «εγκαινιάστηκαν» στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων. Ειδικά για την κάμερα σώματος του διαιτητή ο Κολίνα είπε ότι είναι απόλαυση και αναρωτήθηκε γιατί να μην καθιερωθεί αλλά και γιατί να μην επεκταθεί και στα άλλα αθλήματα.

«Ξεπέρασε τις προσδοκίες μας το αποτέλεσμα της χρήσης της κάμερας του διαιτητή, ήταν απόλαυση», παραδέχθηκε ο Κολίνα. Και εξήγησε τους λόγους: «Τα σχόλια ήταν θετικά. Σκεφτήκαμε ότι θα ήταν μια ενδιαφέρουσα εμπειρία για τους τηλεθεατές και έχουμε λάβει εξαιρετικά σχόλια. Μας ρώτησαν: Γιατί όχι σε όλους τους αγώνες; Και ακόμη περισσότερο: Γιατί όχι σε όλα τα αθλήματα; Είχαμε την ευκαιρία να δούμε τι βλέπει ο διαιτητής στον αγωνιστικό χώρο. Και αυτό δεν ήταν μόνο για ψυχαγωγικούς σκοπούς, αλλά και για να καθοδηγήσουμε τους διαιτητές και να εξηγήσουμε γιατί κάτι δεν φαινόταν στον αγωνιστικό χώρο».

Παράλληλα, ο επικεφαλής της διαιτησίας στη FIFA, Πιερλουίτζι Κολίνα έδωσε και ένα παράδειγμα από τον αγώνα της Ατλέτικο Μαδρίτης με την Παρί Σεν Ζερμέν, με τον καταλογισμό πέναλτι σε χέρι παίκτη της ισπανικής ομάδας: «Από αυτήν την κάμερα διαιτητή, ήταν απολύτως σαφές ότι ο διαιτητής δεν θα μπορούσε να είχε δει αυτό το περιστατικό ζωντανά στον αγωνιστικό χώρο. Ετσι ο VAR ειδοποίησε τον διαιτητή, ο οποίος καταλόγισε πέναλτι υπέρ της Παρί Σεν Ζερμέν, αφού εξέτασε το περιστατικό στην οθόνη».

Ο Κολίνα παρουσιάστηκε ικανοποιημένος και από την εφαρμογή του κανονισμού της καθυστέρησης των οκτώ δευτερολέπτων (σ.σ. δίνεται κόρνερ) από τους τερματοφύλακες. «Πέτυχε στο απόλυτο, με συνέπεια να βελτιωθεί ο ρυθμός του αγώνα. Δεν χάθηκε χρόνος με τους τερματοφύλακες να κρατούν την μπάλα στα χέρια τους για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, όπως συνέβαινε αρκετά συχνά. Το γεγονός ότι μόνο δύο τερματοφύλακες τιμωρήθηκαν σημαίνει ότι άπαντες σεβάστηκαν τον κανόνα. Και κάνοντας αυτό, πετύχαμε τον σκοπό που θέλαμε, ο οποίος δεν ήταν να δώσουμε κόρνερ, αλλά να αποτρέψουμε την μη τήρηση του κανόνα των οκτώ δευτερολέπτων. Ο σκοπός επιτεύχθηκε 100 %», είπε ο πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας της FIFA.

Θετικά σχολίασε ο Πιερλουίτζι Κολίνα και την προηγμένη έκδοση του ημιαυτόματου οφσάιντ, επειδή βοηθά στη γρηγορότερη λήψη αποφάσεων. Και ανέλυσε: «Η ειδοποίηση έφθασε στους βοηθούς διαιτητές πολύ νωρίτερα, όταν υπήρχε σαφής θέση οφσάιντ. Έτσι, λειτούργησε πολύ καλά, ακυρώσαμε τα γκολ και τα ακυρώσαμε σωστά. Δεν είδαμε περιπτώσεις επιθετικών να τρέχουν 30 ή 40 μέτρα και να υποδεικνύονται οφσάιντ. Είχαμε επίσης σωστές αποφάσεις που υποστηρίχθηκαν από την ημιαυτόματη τεχνολογία οφσάιντ».