Βρετανία: Η ευρωπαϊκή χώρα που γνώριζε από πριν ότι ο Τραμπ θα χτυπούσε το Ιράν;
Η ευρωπαϊκή χώρα δεν δέχθηκε κανένα αίτημα από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Τραμπ για βοήθεια
Η Βρετανία γνώριζε ότι οι ΗΠΑ θα χτυπούσαν τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν, ωστόσο δεν τους ζητήθηκε καμία βοήθεια.
Όπως δήλωσε σήμερα Κυριακή, ο υπουργός Επιχειρήσεων και Εμπορίου Τζόναθαν Ρέινολντς, η Βρετανία δεν δέχθηκε κανένα αίτημα από τις Ηνωμένες Πολιτείες για να χρησιμοποιηθεί η βάση της στο Ντιέγκο Γκαρσία για τα πλήγματα των ΗΠΑ στο Ιράν, όμως ενημερώθηκε γι’ αυτά πριν από την επίθεση.
Ο Ρέινολντς δήλωσε πως η Βρετανία μετακίνησε στρατιωτικά στοιχεία στην περιοχή και πως θα αναλάβει «κάθε απαραίτητη δράση» για να υπερασπιστεί τους συμμάχους της, αν δεχθούν απειλή.
Πρόσθεσε ότι ο πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ μιλάει σήμερα με συμμάχους.
«Δεν έγινε αίτημα», δήλωσε ο υπουργός στο Sky News. «Ξέρω ότι, λόγω των βρετανικών στρατιωτικών στοιχείων, το Ακρωτήρι (στην Κύπρο) ή το Ντιέγκο Γκαρσία, μερικές φορές αυτό το αίτημα διατυπώνεται. Και αυτή δεν ήταν μια κατάσταση κατά την οποία έγινε αυτό το αίτημα».
Ο Ρέινολντς πρόσθεσε ότι η Βρετανία ενημερώθηκε για τα πλήγματα.
«Δεν μπορώ να σας πω ακριβώς πότε γνωρίζαμε, αλλά ήμασταν ενημερωμένοι, όπως ενδεχομένως περιμένατε», δήλωσε.
- Νέλσον Μαντέλα: Ο ισόβιος αγώνας κατά του ρατσισμού
- Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε εργοστάσιο ανακύκλωσης στα Διαβατά
- Ελβετικό φράγκο: Έφτασε η κρίσιμη δίκη στον Άρειο Πάγο – Προσφυγή 200.000 πολιτών
- Η La Liga πάει τους παίκτες στα δικαστήρια
- «Καραγκιόζη… Χάσαμε τον Αϊ Βασίλη!»: Με τη Ματίνα Νικολάου στο θέατρο Σκιών του Π. Χατζηαναγνώστου
- Γιατί η πολιτική φαντασία έχει πεθάνει – και πώς να την αναστήσουμε




