Εθνική πόλο γυναικών: από τη Σαγκάη στην Τσενγκντού
Η Κίνα ταιριάζει στο γυναικείο πόλο. Και όταν μια γενιά από παίκτριες γεμάτες ταλέντο φτάνει τόσο μακριά και δίνει μάχες με θέα ένα μετάλλιο, έρχεται αυτό που πραγματικά αξίζει να κατακτούν τα κορίτσια: το χρυσό!
Τότε, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2011 της Σαγκάης, ήταν η Μελιδώνη και η Αντωνάκου, η Μανωλιουδάκη και η Αβραμίδου, η Λιόση και η Γερόλυμου, η Αβραμίδου και η Λαρά, η Ρουμπέση και η Ασημάκη, η Γουλά και η Κούβδου, η Τσουκαλά και η Ψούνη. Κόουτς ο εξαιρετικός Γιώργος Μορφέσης. Εκτοτε, έχοντας ηθικό και ώθηση από εκείνη την επιτυχία, οι γοργόνες του πόλο ανέβηκαν σκαλοπάτια και άφησαν το στίγμα τους, μολονότι θα μπορούσαν ώρες ώρες και ακόμη καλύτερα.
Τώρα, ένας άλλος σπουδαίος Ελληνας προπονητής, ανοίγει έναν κύκλο και όλοι περιμένουν την υπέρτατη διάκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο Χάρης Παυλίδης που έπιασε το τιμόνι της εθνικής γυναικών και έχει στο παλμαρέ του απίστευτες στιγμές χαρές ως κόουτς του Ολυμπιακού, είδε αυτή τη γενιά των πολιστριών να κατακτούν το χρυσό το παγκόσμιο κύπελλο του πόλο στην πόλη Τσενγκντού της Κίνας. Διέλυσαν την Ουγγαρία με σκορ 13-9 και έχοντας ως όπλο είτε τις καταπληκτικές επιδόσεις στην επίθεση (πρώτο και τρίτο οκτάλεπτο) είτε την ατσάλινη άμυνα (δεύτερη περίοδος).
Γιατί ο Παυλίδης πάντα χτίζει ομάδες παντός …καιρού και κάθε είδους …πισίνας! Τώρα, τα «μωρά» του Παυλίδη είναι η Ελευθερία και η Βάσω Πλευρίτου, οι πλέον έμπειρες δηλαδή, αλλά επίσης η Κοτσιώνη, η Νίνου, η Τριχά, η Κορνάρου, η Σάντα, η Μυριοκεφαλιτάκη, η Γιαννοπούλου, η Σιούτη, η Κουρέτα, η Τζούρκα , η Ξενάκη και η Αγγελίδη.
Το γυναικείο πόλο δίνει ξανά ηχηρό παρών και μας κάνει ακόμη πιο χαμογελαστό, πιο ηλιόλουστο το εφετινό Πάσχα. Και ποιος ξέρει, ίσως σε λίγες ημέρες, ο Ολυμπιακός που αποτελεί τη δυνατότερη ομάδα στις γυναίκες και στοχεύει την ευρωπαϊκά κορυφή στο final -4, να μας κάνει να ξεσπάσουμε σε νέους πανηγυρισμούς στο Παπαστράτειο, έδρα της διοργάνωσης του Τσάμπιονς Λιγκ!
- ΟΦΗ – Αστέρας Τρίπολης 2-0: Πρόκριση και τώρα… ΑΕΚ για την ομάδα της Κρήτης
- Ακίνητα: Πώς ξεμπλοκάρουν οι δύσκολες μεταβιβάσεις
- ΣΥΡΙΖΑ: Αναμασήματα οι εξαγγελίες της κυβέρνησης για τους αγρότες
- Σε ποιες περιοχές έπεσαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής – Μέχρι πότε θα συνεχιστούν τα φαινόμενα
- Αθηναϊκός – Ολυμπιακός 82-70: Πρόκριση για τις γηπεδούχες στο Final Four του Κυπέλλου
- Λευκός Οίκος: Η επιχείρηση στη Βενεζουέλα έδωσε μήνυμα στον κόσμο για την ισχύ των ΗΠΑ




