Ο Μακρόν απαντά στον Πούτιν για τον Ναπολέοντα και τον χαρακτηρίζει «ιμπεριαλιστή»
«Ο Ναπολέων έκανε κατακτήσεις. Η μοναδική ιμπεριαλιστική δύναμη που βλέπω σήμερα στην Ευρώπη ονομάζεται Ρωσία», είπε ο Μακρόν, απαντώντας στις δηλώσεις Πούτιν για τη συντριβή του γάλλου αυτοκράτορα.
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν κατηγόρησε τον ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν πως είναι «ιμπεριαλιστής» εμφορούμενος από «αναθεωρητισμό», προσάπτοντάς του πως έκανε «αντιστροφή της ιστορίας» συγκρίνοντάς τον με τον Ναπολέοντα (στη φωτογραφία αρχείου του Reuters/Ludovic Marin, επάνω, ο Μακρόν, αριστερά, με τον Πούτιν).
O Μακρόν είπε πως «χωρίς αμφιβολία» ο ρώσος πρόεδρος «ενοχλήθηκε που αποκαλύψαμε το παιγνίδι του»
«Ο Ναπολέων έκανε κατακτήσεις. Η μοναδική ιμπεριαλιστική δύναμη που βλέπω σήμερα στην Ευρώπη ονομάζεται Ρωσία», πέταξε ο Εμανουέλ Μακρόν. Προφανώς αναφερόμενος στον ρώσο ομόλογό του, τον χαρακτήρισε «ιμπεριαλιστή αναθεωρητή της ιστορίας και της ταυτότητας των λαών».
Ο γάλλος αυτοκράτορας Ναπολέων Βοναπάρτης εισέβαλε στη ρωσική αυτοκρατορία το 1812 κι έφτασε να κυριεύσει τη Μόσχα, όμως η εκστρατεία του κατέληξε σε καταστροφική υποχώρηση, με βαριές απώλειες και τελικά ρωσική νίκη.
«Αντιστροφή» της ιστορίας
Επιμένοντας στην «αντιστροφή» της ιστορίας, ο κ. Μακρόν είπε ακόμη κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που ακολούθησε την έκτακτη σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες πως «χωρίς αμφιβολία» ο ρώσος πρόεδρος «ενοχλήθηκε που αποκαλύψαμε το παιγνίδι του».
Ο αρχηγός του γαλλικού κράτους υποστήριξε ότι αν η Ρωσία θέλει κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία στο πλαίσιο των συνομιλιών της με τις ΗΠΑ του Ντόναλντ Τραμπ, αυτό δεν οφείλεται στην επιθυμία της να υπάρξει «διαρκής ειρήνη» αλλά στην επιδίωξή της να προετοιμαστεί για να «ξαναρχίσει τον πόλεμο».
Πηγή: ΑΠΕ
- Κλειστά τα κρεοπωλεία στις 14 Δεκεμβρίου – Στήριξη στον αγώνα των αγροτών
- Χάνει τη μπάλα η εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Στον εισαγγελέα αλλά χωρίς σύλληψη η κατάθεση «Φραπέ» – «Δεν έχουμε αρμοδιότητα», λέει η πλειοψηφία
- Ζελένσκι: Οι ΗΠΑ πιέζουν για «ελεύθερη οικονομική ζώνη» στο Ντονμπάς – «Θα χρειαστούν εκλογές ή δημοψήφισμα»
- ΠΑΟΚ: Η 11άδα για το εκτός έδρας παιχνίδι με τη Λουντογκόρετς
- «Είναι βαθιά λάθος»: Το Nemo επιστρέφει το τρόπαιο της Eurovision λόγω της συμμετοχής του Ισραήλ
- Ο Ολυμπιακος φτιάχνει με νίκη ωραίο μονοπάτι






