Συνταγή: Burritos με chili con carne
Μια συνταγή «γέννημα θρέμμα» του Μεξικού.
Ναι, δεν διαφωνούμε, η ελληνική είναι μια πεντανόστιμη κουζίνα. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχουμε και άλλες αδυναμίες: για παράδειγμα το μεξικάνικο φαγητό. Για αυτό και ο Δημήτρης Σκαρμούτσος μας έκανε μια συνταγή που φωνάζει «viva Mexico».
Ο γνωστός σεφ μπήκε στην κουζίνα της εκπομπής του MEGA «Buongiorno» παρέα με τη Φαίη Σκορδά και μας παρουσίασε μια συνταγή «γέννημα θρέμμα» του Μεξικού: burritos με chili con carne. Τα μυστικά εδώ είναι λίγα και καλά: πάντα μοσχαρίσιος κιμάς, πάντα τσίλι και πάντα κόκκινα φασόλια.
Πανεύκολη, πεντανόστιμη και ότι πρέπει για το Σαββατοκύριακο όταν θα μαζευτεί η παρέα.
Τα υλικά
6 τορτίγιες
500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά σπάλα
1 λευκό κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
150 γρ. καστανό ρύζι
100 γρ. ζωμό κοτόπουλο
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1 ματσάκι κόλιανδρος
3 κόκκινες τσίλι πιπεριές
2 ντομάτες
150 γρ. κόκκινα φασόλια
150 γρ. καλαμπόκι
2 λάιμ
1 κόκκινο κρεμμύδι
Η διαδικασία
Σε ένα προθερμασμένο τηγάνι ρίχνουμε το κρεμμύδι. το σκόρδο, το τσίλι και λίγο πελτέ ντομάτας.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τον μοσχαρίσιο κιμά και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι, λίγο χυμό από λάιμ και λίγο ζωμό.
Προσθέτουμε κόκκινο φασόλι, το καλαμπόκι, τον φρέσκο κόλιανδρο, τη ντομάτα.
Αν θέλουμε, βάζουμε στο τηγάνι και ρύζι που έχουμε βράσει.
Αφού το μείγμα έχει γίνει, ανοίγουμε μια τορτίγια, τη γεμίζουμε κι αν θέλουμε τη βάζουμε στον φούρνο για 2-3 λεπτά.
- Μυστήριο περιστατικό στο Λιχτενστάιν: Τέσσερα μέλη της ίδιας οικογένειας βρέθηκαν νεκρά – Ερευνώνται τα αίτια
- Πρωτιά της Κρήτης στις διεθνείς αεροπορικές αφίξεις το 2025
- Άι Βασίλης από τα Temu – Γιατί ο «ανένδοτος» της ΕΕ κατά των εισαγωγών από κινέζικες πλατφόρμες μπάζει νερά
- Μαξίμου: Τα παίζει όλα για όλα στον κοινωνικό αυτοματισμό κατά των αγροτών, πασχίζει να επαναφέρει «Μητσοτάκης ή χάος» και «θετική ατζέντα»
- «Η Κρουζ Αζούλ θέλει 10 εκατ. ευρώ για τον Γιακουμάκη»
- «Δεν υπάρχει γυρισμός»: Οι γυναίκες του Ιράν είναι αποφασισμένες να πετάξουν τη μαντίλα


