ΗΠΑ: Τραγωδία σε καταφύγιο ζώων – Νεκρά 20 αιλουροειδή από τη γρίπη των πτηνών
Η γρίπη των πτηνών συνεχίζει να εξαπλώνεται μεταξύ των βοοειδών και των πουλερικών στις ΗΠΑ - Ο ιός μεταδίδεται κυρίως μέσω μολυσμένων εκκρίσεων και περιττωμάτων πτηνών
Συναγερμός έχει σημάνει σε καταφύγιο ζώων στην Ουάσιγκτον, μετά τον θάνατο 20 μεγάλων αιλουροειδών από τη γρίπη των πτηνών. Μόλις 17 αιλουροειδή έχουν μείνει ζωντανά στο καταφύγιο από τα 37 που υπήρχαν.
Μεταξύ άλλων, πέθαναν μία τίγρης της Βεγγάλης, τέσσερα πούμα, δύο λύγκες του Καναδά, πέντε αγριόγατες Σερβάλ και ένα αφρικανικό καρακάλ. Το καταφύγιο, πλέον, βρίσκεται σε καραντίνα και είναι κλειστό για το κοινό για να αποφευχθεί η εξάπλωση του ιού.
Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση, «Αυτή η τραγωδία έχει επηρεάσει βαθιά την ομάδα μας και όλοι θρηνούμε για την απώλεια αυτών των απίστευτων ζώων».
Η ανάρτηση του καταφυγίου στο Facebook
Οι θάνατοι των άγριων ζώων ξεκίνησαν από τα τέλη Νοεμβρίου. Στις αρχές Δεκεμβρίου επιβεβαιώθηκε ότι τα αιλουροειδή νοσούσαν με γρίπη των πτηνών.
Γρίπη των πτηνών: Συνεχίζεται η εξάπλωση
«Δεν είχαμε βιώσει ποτέ ξανά κάτι παρόμοιο. Συνήθως πεθαίνουν από βαριά γεράματα», δήλωσε ο διευθυντής του καταφυγίου, Μαρκ Μάθιους. Και συμπλήρωσε: «Κάθε μέρα, ξυπνάς και πιστεύεις ότι είναι κακό όνειρο, αλλά δεν είναι».
Σημειώνεται πως, η γρίπη των πτηνών συνεχίζει να εξαπλώνεται μεταξύ των βοοειδών και των πουλερικών στις ΗΠΑ, ενώ έχει επίσης νοσήσει σοβαρά τουλάχιστον ένας άνθρωπος. Ο ιός μεταδίδεται κυρίως μέσω μολυσμένων εκκρίσεων και περιττωμάτων πτηνών.
«Τα αιλουροειδή είναι ιδιαίτερα ευάλωτα σε αυτόν τον ιό, ο οποίος μπορεί να προκαλέσει ήπια αρχικά συμπτώματα, αλλά εξελίσσεται γρήγορα, συχνά καταλήγοντας σε θάνατο μέσα σε 24 ώρες λόγω συμπτωμάτων που μοιάζουν με πνευμονία», διευκρινίζει το καταφύγιο.
- Σλοβενία: Σοκάρουν οι λεπτομέρειες της δολοφονίας της 32χρονης influencer – Εξετάζεται αν την έθαψε ζωντανή σε βαλίτσα
- Μπαρτσελόνα: Με ειδική φανέλα κόντρα στη Νιούκαστλ για να τιμήσει την Παγκόσμια Ημέρα Συνδρόμου Down
- Αυξήθηκαν τα ποσοστά χρήσης κοκαΐνης και κεταμίνης σύμφωνα με έρευνα στα λύματα της Ευρώπης
- Η Μικαέλα Κόελ αναλαμβάνει το ριμέικ της ταινίας «Bloodsport»
- Μπράγκα – Φερεντσβάρος 4-0: Ανατροπή πρόκρισης οι Πορτογάλοι, περιμένουν… Παναθηναϊκό
- Τουρκία: Η Άγκυρα προτείνει επέκταση αγωγού Ιράκ–Τουρκίας έως τη Βασόρα ως εναλλακτική στα Στενά του Ορμούζ



