Ισραήλ: Παραμένουν στη Μέση Ανατολή τα αμερικανικά μαχητικά που συνέδραμαν κατά την επίθεση του Ιράν
Τα αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη που μετακινήθηκαν προς το Ισραήλ και τις γύρω βάσεις πριν από την επίθεση του Ιράν θα παραμείνουν στην ευρύτερη περιοχή.
Το Πεντάγωνο λέει ότι οι πρόσθετες μοίρες μαχητικών που μετακινήθηκαν στη Μέση Ανατολή και το Ισραήλ πριν από την επίθεση του Ιράν θα μετασταθμεύσουν εκεί. Υπευθυμίζεται πως έχει ήδη δημοσιευθεί πως η ιρανική επίθεση αντιμετωπίστηκε σε συντονισμό με το αμερικανικό Πεντάγωνο.
Ο υποπτέραρχος Πατ Ράιντερ, εκπρόσωπος Τύπου του Πενταγώνου, ανακοίνωσε πως μοίρες μαχητικών αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας στην περιοχή καθώς και πλοία του Πολεμικού Ναυτικού στη Μεσόγειο Θάλασσα, που συμμετείχαν στην προσπάθεια εξουδετέρωσης ιρανικών πυραύλων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών νωρίς την Κυριακή.
Το USS Carney και το USS Arleigh Burke, αμφότερα αντιτορπιλικά του Πολεμικού Ναυτικού, κατέρριψαν πυραύλους από τη θάλασσα. Το Ιράν ισχυρίζεται -με το Ισραήλ να διαψεύδει- πως οι υπερηχητικοί πύραυλοι του, πέρασαν την ισραηλινή και αμερικανική αεράμυνα.
Οι ΗΠΑ δεν έχουν εμπλοκή με πιθανή απάντηση του Ισραήλ
Ερωτηθείς σχετικά με την υπόσχεση του αρχηγού των IDF Χέρζι Χάλεβι ότι το ιρανικό πλήγμα «θα αντιμετωπιστεί με απάντηση», ο Ράιντερ λέει ότι η όποια απάντηση εναπόκειται στο Ισραήλ να αποφασίσει.
«Δεν θέλουμε να δούμε κλιμάκωση, αλλά προφανώς θα λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των δυνάμεών μας στην περιοχή», ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του Πενταγώνου, προσθέτοντας ότι οι ΗΠΑ θα λάβουν επίσης «τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία του Ισραήλ».
Ερωτηθείς για το αν μια τέτοια απάντηση θα ήταν αντιπαραγωγική για τη ευρύτερη σταθερότητα στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, ο υποπτέραρχος ανέφερε ότι οι ΗΠΑ «θα παραμείνουν σε στενή διαβούλευση με τους ισραηλινούς εταίρους, όπως κάναμε όλο το Σαββατοκύριακο. Και πάλι, δεν επιδιώκουμε ευρύτερες περιφερειακές συγκρούσεις».
- Τόσο όσο: Η προπόνηση σε σωστές μικρές δόσεις είναι η νέα τάση
- Σεισμός 6,7 Ρίχτερ στις Φιλιππίνες
- Παραθυράκια για επαναφορά των προμηθειών στις αναλήψεις
- Η Σερ λέει στον Νταξ Σέπαρντ ότι η σύζυγός του αξίζει κάτι καλύτερο: «Πρέπει να έχεις κάτι που δεν βλέπω»
- Από πότε η Τετάρτη έγινε η καλύτερη μέρα της εβδομάδας;
- Μήπως δεν ήταν ο Κύκλωπας το τέρας; – Η Οδύσσεια και το στοίχημα της νέας ταινίας του Κρίστοφερ Νόλαν
- Κριστίν Λαγκάρντ: Οι χρυσές αποδοχές στην ΕΚΤ
- Το δίλημμα της… τσιπούρας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 07.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/diego-ph-ERDe79VhS1o-unsplash-315x220.jpg)

































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442