Δευτέρα 20 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Μέση Ανατολή: Η αναχαίτιση ιρανικών πυραύλων από το Ισραήλ συντονίστηκε με το Πεντάγωνο

Μέση Ανατολή: Η αναχαίτιση ιρανικών πυραύλων από το Ισραήλ συντονίστηκε με το Πεντάγωνο

Ισραηλινή εφημερίδα αποκάλυψε πως ο συντονισμός της αναχαίτισης των ιρανικών πυραύλων έγινε μεταξύ IDF και Πενταγώνου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Maariv, το σύστημα Arrow 3 αναχαίτισε 110 πυραύλους του Ιράν έξω από τον εναέριο χώρο του Ισραήλ ή κατεχομένων εδαφών, με δυνητικό κόστος έως και 385 εκατομμύρια δολάρια. Όπου η CENTCOM έβγαλε και ακριβή στοιχεία για την δράση των αμερικανικών δυνάμεων.

Σε απάντηση του πυραυλικού πλήγματος αντιποίνων του Ιράν, το Ισραήλ συντονίστηκε στενά με το Πεντάγωνο, όπως αναφέρει το Reuters, με αξιωματικό επιχειρησιακού συνδέσμου των ΗΠΑ να είναι παρών στην αίθουσα ελέγχου του βαλλιστικού συστήματος αεράμυνας Arrow του Ισραήλ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι κοινές προσπάθειες των ισραηλινών, αμερικανικών, βρετανικών, γαλλικών και ιορδανικών δυνάμεων αναχαίτισαν σημαντικό μέρος της εισερχόμενης ιρανικής απάντησης. Ο Moshe Patel, διευθυντής της αντιπυραυλικής άμυνας στο Υπουργείο Ασφάλειας του Ισραήλ, δήλωσε ότι τα συστήματα αεράμυνας ήταν συγχρονισμένα με τα αντίστοιχα αμερικανικά συστήματα στην περιοχή.

Όλα τα συστήματα αεράμυνας και ειδικά το Arrow 3 ήταν σε συντονισμό με τα αντίστοιχα συστήματα αεράμυνας των ΗΠΑ.

Τα συστήματα αεράμυνας ήταν συγχρονισμένα με τα αντίστοιχα αμερικανικά συστήματα στην περιοχή

Δήλωσε στο ισραηλινό κανάλι 12 TV: «Τα συστήματα μοιράζονται πληροφορίες, για μια κοινή εικόνα του ουρανού και ο ουρανός ήταν σίγουρα απασχολημένος. Ένας Αμερικανός αξιωματικός κάθεται στην αίθουσα ελέγχου του οπλικού συστήματος Arrow και ουσιαστικά διεξάγει τον συντονισμό με τα αμερικανικά συστήματα, ώμος με ώμο».

Η εφημερίδα Maariv ανέφερε ότι οι αναχαιτίσεις πυραύλων δυνητικά κοστίζουν έως και 385 εκατομμύρια δολάρια. Ωστόσο, ο υπουργός Οικονομικών Bezalel Smotrich, όταν ρωτήθηκε στο Army Radio σχετικά με το κόστος των αναχαιτίσεων, δήλωσε ότι δεν γνωρίζει το συνολικό κόστος. Η νυχτερινή επίθεση του Ιράν την Κυριακή πραγματοποιήθηκε ως απάντηση στην πρόσφατη επίθεση του Ισραήλ στο ιρανικό προξενείο στη Δαμασκό.

Σύμφωνα με αναφορές, στην επίθεση συμμετείχαν 185 μη επανδρωμένα αεροσκάφη, 36 πύραυλοι κρουζ και 110 πύραυλοι επιφανείας-επιφανείας που εκτοξεύτηκαν από το Ιράν. Ενώ η πλειονότητα των πυραύλων αναχαιτίστηκε, κανένας από τους υπερηχητικούς πυραύλους που εκτοξεύτηκαν προς το «Ισραήλ» δεν αναχαιτίστηκε από το Iron Dome.

Πλάνα που κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (και ελέγχονται για την εγκυρότητά τους) δείχνουν αρκετούς ιρανικούς βαλλιστικούς πυραύλους να προσκρούουν στους στόχους τους με υπερηχητικές ταχύτητες.

Sports in

ΜακΚίσικ: «Αισθάνομαι ότι είναι η χρονιά που θα τα πάρουμε όλα»

Ο Σακίλ ΜακΚίσικ μίλησε για τη συμμετοχή του Ολυμπιακού στο Final-4 της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 20 Μαϊου 2024