Τι κι αν αυτή τη φορά η Λεβερκούζεν δεν έπιασε τα συνηθισμένα στάνταρ απόδοσής της; Η ομαδάρα του Τσάμπι Αλόνσο κατάφερε να «λυγίσει» με 2-1 την πολύ ανταγωνιστική Μάιντζ για την 23η αγωνιστική της Bundesliga και να εκτοξεύσει τη διαφορά της από τη δεύτερη Μπάγερν στους έντεκα βαθμούς, με τους Βαυαρούς να υποδέχονται αύριο τη Λειψία στο Μόναχο.
Παράλληλα, οι «ασπιρίνες» έφτασαν τα 33 ματς χωρίς ήττα σε όλες τις διοργανώσεις και πέτυχαν το απόλυτο ρεκόρ στο γερμανικό ποδόσφαιρο.
Ξεπέρασαν τα 32 ματς της Μπάγερν από το 2020 και έγιναν η ομάδα της χώρας με το μεγαλύτερο αήττητο σερί σε όλες τις διοργανώσεις, μετρώντας πλέον 29 νίκες και μόλις τέσσερις ισοπαλίες σε πρωτάθλημα, Κύπελλο και Europa League.
Mόλις στο 3′ η Λεβερκούζεν έκανε το 1-0 με ένα φαλτσαριστό σουτ του Τσάκα που μπέρδεψε τον Ζέντνερ και εκεί φάνηκε πως οι γηπεδούχοι θα έχουν ένα εύκολο βράδυ. Τέσσερα λεπτά μετά όμως η Μάιντζ έφτασε στο 1-1 με τρομερή κεφαλιά του Κορ και έβαλε πολύ δύσκολα στην ομάδα του Αλόνσο.
Το ματς ήταν ανοιχτό, οι φιλοξενούμενοι είχαν τις στιγμές τους για την ανατροπή, αλλά αυτή που βρήκε το δεύτερο γκολ ήταν η Λεβερκούζεν. Στο 68′ συγκεκριμένα, ο Άντριχ έπιασε ένα δυνατό σουτ από μακριά, η μπάλα πήγε πάνω στον Ζέντνερ ο οποίος την έχασε μέσα από τα χέρια του και έγινε το 2-1. Στο 80′ η Μάιντζ έμεινε και με δέκα λόγω αποβολής του Ενγκανκάμ με απευθείας κόκκινη και εκεί όλα τελείωσαν.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.
Οι Μιλγουόκι Μπακς βρίσκονται σε κακή κατάσταση και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δήλωσε ότι ίσως είναι καιρός να γίνει ο... μαύρος κύκνος και να απαιτεί τη μπάλα από τους συμπαίκτες του.
Λέγεται Κριστιάν Ζαβάλα, είναι Χιλιανός που παίζει στην Κόλο Κόλο και κατάφερε να εκτελέσει χειρότερο πέναλτι αλα Πανένκα και από τον Μπραχίμ Ντίας στο Σενεγάλη – Μαρόκο.
Εκτός συνέχειας από το Australian Open έμεινε και ο Στέφανος Τσιτσιπάς, μετά τη Μαρία Σάκκαρη. Αντιμετώπισε πρόβλημα τραυματισμού στο πόδι κατά τη διάρκεια του αγώνα.