Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ινδία: 16χρονη έγινε μοντέλο για να βοηθήσει την οικογένειά της που ζει στην φτώχεια

Ινδία: 16χρονη έγινε μοντέλο για να βοηθήσει την οικογένειά της που ζει στην φτώχεια

Την 16χρονη εντόπισε τυχαία το 2020 ο ηθοποιός του Χόλιγουντ Ρόμπερτ Χόφμαν.

Ζει στις φτωχογειτονιές της Βομβάης και το μόνο που ονειρεύεται είναι να γίνει μοντέλο ώστε να μπορέσει να βγάλει την οικογένειά της από την φτώχεια. Ο λόγος για την «πριγκίπισσα των φτωχογειτονιών» που αφηγείται την ιστορία της στο ντοκιμαντέρ του BBC Streets of Gold: Mumbai.

Η 16χρονη Maleesha Kharwa, ελπίζει να γίνει σούπερ μόντελ, ώστε να μπορέσει να μετακομίσει από τον καταυλισμό στην Bandra, όπου ζει με τον πατέρα της, τον αδελφό και την αδελφή της.

Το νεαρό κορίτσι το εντόπισε τυχαία το 2020 ο ηθοποιός του Χόλιγουντ Ρόμπερτ Χόφμαν στη διάρκεια διάρκεια ταξιδιού του στην Ινδία. Στη συνέχεια, ο ηθοποιός του Step Up δημιούργησε για εκείνη ένα λογαριασμό στο Instagram όπου έχει πλέον περισσότερους από 400.000 ακόλουθους και ξεκίνησε μια σελίδα GoFundMe για την οικογένειά της, η οποία έχει συγκεντρώσει περισσότερα από 20.000 δολάρια. Τα χρήματα πηγαίνουν για την εκπαίδευση των παιδιών, φαγητό και για στέγη.

Η Maleesha μπορεί να ελπίζει πως η ζωή της θα αλλάξει καθώς έχει γίνει το κεντρικό πρόσωπο πολυτελούς μάρκας καλλυντικών και έχει κοσμήσει τα εξώφυλλα των περιοδικών μόδας όπως το Cosmopolitan India και The Peacock. Η 16χρονη κοιμάται σε παραγκούπολη με τον πατέρα και τα μικρότερα αδέρφια της και, όπως λέει, δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα. Παρόλο που η οικογένεια ζει εκεί για πάνω από 20 χρόνια, απειλούνται συνεχώς.

«Έρχεται εδώ μια απαίσια συμμορία και φέρνουν μπουλντόζες και όπλα και σπάνε το σπίτι, συνήθως την εποχή των βροχών, την εποχή των μουσώνων, επειδή θα είναι πολύ δύσκολο να το ξαναφτιάξουμε», είπε χαρακτηριστικά.

Θέλει να αγοράσει σπίτι

Σε άλλο σημείο του ντοκιμαντέρ η Maleesha αποκάλυψε ότι φωτογραφήθηκε για μία από τις μεγαλύτερες μάρκες περιποίησης προσώπου της Ινδίας. «Από αυτά τα χρήματα θέλω ένα μεγάλο σπίτι για τον πατέρα μου και τον αδελφό μου γιατί όταν ήμουν μικρή ο μπαμπάς μας φρόντιζε».

Η Maleesha στον λογαριασμό της στο Instagram μοιράζεται στιγμιότυπα από το μόντελινγκ καθώς και τη ζωή της στις φτωχογειτονιές.

«Ζω με τον πατέρα μου, τον αδελφό μου και τα μεγαλύτερα ξαδέλφια μου που με αγαπούν και μου φέρονται σαν τη μικρή τους πριγκίπισσα – Η πριγκίπισσα από τις φτωχογειτονιές. Μου αρέσει όταν μπορώ να κάνω κάτι γι’ αυτούς και να τους κάνω να χαμογελάσουν. Αυτή είναι απλώς μια ματιά στον μικρό μου κόσμο. Θέλω να γίνω μοντέλο για να βοηθήσω να κερδίσω χρήματα για να μας αγοράσω ένα πραγματικό σπίτι, αρκετό φαγητό και να αποταμιεύσω για να σπουδάσω! Αυτή η σελίδα είναι για όποιον θέλει να βοηθήσει το ταξίδι μου. Πάντα μου άρεσαν οι σπουδές. Το να παίρνω καλούς βαθμούς στο σχολείο κάνει τον πατέρα μου πολύ χαρούμενο, γι’ αυτό και παίρνω πάντα καλούς βαθμούς! Τα αγγλικά είναι το αγαπημένο μου μάθημα και μου αρέσει να μιλάω σε όλους στα αγγλικά! Για να επιβιώσουμε στην πόλη, η οικογένειά μου και εγώ κάνουμε περιστασιακές δουλειές για να βγάλουμε χρήματα. Μερικές φορές η οικογένειά μου πηγαίνει σε τηλεοπτικά και κινηματογραφικά πλατό με την ελπίδα να επιλεγεί κάποιος ως ηθοποιός στο παρασκήνιο. Έτσι άρχισα να ενδιαφέρομαι να γίνω μοντέλο», γράφει η 16χρονη στη σελίδα GoFundMe.

Εντυπωσιασμένος ο Ρόμπερτ Χόφμαν με την 16χρονη

Ο Αμερικανός ηθοποιός Ρόμπερτ Χόφμαν που γνώρισε τη 16χρονη είπε: «Γνώρισα τη Maleesha όταν η οικογένειά της ήρθε σε ένα από τα πλατό μου για το καστ. Ήξερα ότι είχε σοβαρές πιθανότητες, αλλά ότι χρειαζόταν βοήθεια για τα βασικά δικαιώματα των παιδιών σε εκπαίδευση, τροφή και στέγη. Εντυπωσιάστηκα από το γεγονός ότι ήταν ένα τόσο λαμπρό παιδί από κάθε άποψη: οι σκέψεις της να βοηθήσει την οικογένειά της, οι ηγετικές της ικανότητες, οι εκπληκτικοί βαθμοί και η εστίασή της στις σπουδές της. Ήθελα να βοηθήσω να βρει την υποστήριξη που χρειάζεται για να της δώσει μια καλύτερη ευκαιρία να κυνηγήσει τα όνειρά της. Ενθουσιάστηκα όταν τη γνώρισα».

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Sports in

Δεν είναι η πρώτη φορά με τον Αλμέιδα… (vids, pic)

Ο Ματίας Αλμέιδα δεν κλήθηκε σε απολογία για την επίθεση που έκανε στον άνθρωπο της ΥΑΒΑΧ στην Τούμπα, όμως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που δεν καλείται ο Αργεντινός από τον αθλητικό δικαστή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024