Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αντικατέστησε ο οίκος Dior τη Bella Hadid με Ισραηλινό μοντέλο;

Αντικατέστησε ο οίκος Dior τη Bella Hadid με Ισραηλινό μοντέλο;

Το σούπερ μόντελ Bella Hadid είναι γνωστό για την ηχηρή υποστήριξή της στον παλαιστινιακό αγώνα και την κριτική της στην ισραηλινή πολιτική βίας.

Ο πολυτελής οίκος μόδας Dior αντιμετωπίζει επικρίσεις στο διαδίκτυο μετά την εμφάνιση αναφορών ότι αντικατέστησε το μοντέλο, το οποίο έχει καταγωγή από την Παλαιστίνη και είναι επί μακρόν πρέσβειρα του brand με το ισραηλινό μοντέλο, May Tager, στην τελευταία διαφημιστική της καμπάνια.

Η φράση «Μποϊκοτάζ Dior» άρχισε σύντομα να γίνεται trending στο X (πρώην Twitter) με τους χρήστες να αναρτούν ένα μπαράζ μηνυμάτων στην πλατφόρμα. Η είδηση έρχεται περισσότερο από ένα μήνα μετά την επίθεση στο Ισραήλ από μαχητές της Χαμάς, στην οποία σκοτώθηκαν περισσότεροι από 1.400 άνθρωποι. Το Ισραήλ εξαπόλυσε βίαιη και απάνθρωπη επίθεση στη Γάζα, η οποία  ελέγχεται από τη Χαμάς σε αντίποινα.

Δείτε την καμπάνια του Dior με την May Tager

Πώς ξεκίνησε η διαμάχη για τον οίκο Dior;

Η είδηση μεταδόθηκε αρχικά από την τουρκική Yeni Safak και την παρέλαβε μια τοπική ισραηλινή εφημερίδα. Σύντομα, ξεκίνησε μια συζήτηση μεταξύ των χρηστών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, οι οποίοι εξέφρασαν ανησυχίες σχετικά με τη μετακίνηση του Dior από την Χαντίντ.

Το σούπερ μόντελ, που αντιπροσωπεύει τον οίκο από το 2016, ήταν πάντα γνωστό για την ηχηρή υποστήριξή της στον παλαιστινιακό αγώνα και την κριτική της στις ισραηλινές πολιτικές.

Ούτε η Χαντίντ, ωστόσο, η οποία από την πλευρά της μητέρας της είναι Αμερικανίδα, από την πλευρά του πατέρα της Παλαιστίνια, ούτε ο οίκος Dior έχουν σχολιάσει μέχρι στιγμής την υποτιθέμενη αντικατάστασή της.

«Το γεγονός ότι ο Dior εξακολουθεί να δίνει βήμα στον βίαιο σύζυγο, Τζόνι Ντεπ, αλλά κόβει τους δεσμούς με τη Μπέλα Χαντίντ και αντ’ αυτού απασχολεί μια is*eli, παρά τα όσα συνέβησαν τον τελευταίο μήνα, απλά σας λέει τα πάντα για αυτή τη μάρκα»

Δείτε μία από τις αναρτήσεις της Bella Hadid

Ποια είναι η May Tager;

Η 24χρονη είναι ένα διάσημο μοντέλο με πλούσιο βιογραφικό από διεθνείς μάρκες όπως Giorgio Armani, Louis Vuitton, Victoria’s Secret και πολλές άλλες.

Σύμφωνα με το Ynet News, μεγάλωσε στην ισραηλινή πόλη Ganei Tikva, όπου μετακόμισαν οι γονείς της, από τη Δανία.

Την περασμένη εβδομάδα εμφανίστηκαν κάποιες αναρτήσεις στο Instagram της, στις οποίες η Tager εμφανιζόταν ως πρωταγωνίστρια στη διαφήμιση της νέας εορταστικής καμπάνιας του Dior.

Πώς αντέδρασαν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στην υποτιθέμενη αλλαγή;

Οι χρήστες στο X κατακεραύνωσαν τον πολυτελή οίκο μόδας, επικαλούμενοι τη συνεργασία του Dior με τον Τζόνι Ντεπ, ο οποίος πρόσφατα είχε βρεθεί σε αντιπαράθεση. Κάποιοι δήλωσαν ότι η απόφαση θα τους κάνει να επανεξετάσουν τις αγορές τους από τον οίκο.

«Το γεγονός ότι ο Dior εξακολουθεί να δίνει βήμα στον βίαιο σύζυγο, Τζόνι Ντεπ, αλλά κόβει τους δεσμούς με τη Μπέλα Χαντίντ και αντ’ αυτού απασχολεί μια is*eli, παρά τα όσα συνέβησαν τον τελευταίο μήνα, απλά σας λέει τα πάντα για αυτή τη μάρκα», σχολίασε ένας χρήστης.

Πηγές λένε

Το apnews.com γράφει ότι το συμβόλαιο της Χαντίντ με τον Dior έληξε πριν από περισσότερο από ένα χρόνο, τον Μάρτιο του 2022, και δεν επεκτάθηκε, σύμφωνα με άτομο που βρίσκεται κοντά στο θέμα και είναι γνωστό στο AP αλλά επέμεινε στην ανωνυμία του, λέγοντας μόνο ότι επρόκειτο για μια εμπορική απόφαση.

Η Tager είχε εμφανιστεί επίσης στην καμπάνια του Dior για τις διακοπές του 2022. Ήταν ένα από τα πολλά μοντέλα και στις δύο καμπάνιες, και οι δύο επικεντρώθηκαν γύρω από την ηθοποιό Anya Taylor-Joy, η οποία είναι παγκόσμια πρέσβειρα του οίκου Dior από το 2021.

Ένας παρόμοιος ισχυρισμός σχετικά με την απόρριψη της Χαντίντ από τον Dior λόγω των φιλοπαλαιστινιακών σχολίων της κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο τον Μάρτιο του 2021 – ωστόσο μήνες αργότερα, προώθησε το μακιγιάζ του οίκου με μια εκδήλωση στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών.

Τον περασμένο μήνα, επίσης, οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης κυκλοφόρησαν ένα κατασκευασμένο βίντεο βάζοντάς την να ζητάει συγγνώμη για τα σχόλιά της για τους Παλαιστίνιους.

Όπως φαίνεται, η παράνοια της βίας της Μέσης Ανατολής δε σταματάει εκεί.

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024