Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Bella Hadid λέει ότι η Παλαιστίνη «δεν αντέχει τη σιωπή μας»

Η Bella Hadid λέει ότι η Παλαιστίνη «δεν αντέχει τη σιωπή μας»

Η Bella Hadid μέσω του Instagram καλέσει σε «ανθρωπιά και συμπόνια» στη βία του πόλεμου Ισραήλ-Χαμάς - «Ο πατέρας και οι παππούδες μου εκδιώχθηκαν από την Παλαιστίνη, και έγιναν πρόσφυγες», είπε.

Το σούπερ μόντελ είναι κατά το ήμισυ από την Παλαιστίνη και έχει υποστηρίξει έντονα τα δικαιώματα των Παλαιστινίων, ενώ στο παρελθόν συμμετείχε σε διαδηλώσεις για την υποστήριξη του κινήματος Free Palestine (Ελεύθερη Παλαιστίνη).

Ανέβασε τη μακροσκελή δήλωσή της στις 26 Οκτωβρίου – λίγο περισσότερο από μία εβδομάδα μετά την επίσημη ανακοίνωση του κράτους του Ισραήλ στο Instagram, το οποίο «πείραξε» και ανέβασε το ποστ της μεγαλύτερης αδελφής της, της Gigi – ζητώντας από τους followers της να τη συγχωρήσουν για τη «σιωπή» της.

«Μου στέλνουν καθημερινά εκατοντάδες απειλές θανάτου, ο αριθμός του τηλεφώνου μου έχει διαρρεύσει και η οικογένειά μου έχει αισθανθεί ότι κινδυνεύει» έγραψε η Hadid. «Αλλά δεν μπορώ να σιωπήσω άλλο. Ο φόβος δεν αποτελεί επιλογή. Ο λαός και τα παιδιά της Παλαιστίνης, ειδικά στη Γάζα, δεν μπορούν να αντέξουν τη σιωπή μας. Δεν είμαστε εμείς γενναίοι – αυτοί είναι».

«Η οικογένειά μου έγινε μάρτυρας 75 χρόνων βίας κατά του παλαιστινιακού λαού – κυρίως των βίαιων εισβολών των εποίκων που οδήγησαν στην καταστροφή ολόκληρων κοινοτήτων, στην εν ψυχρώ δολοφονία και στη βίαιη απομάκρυνση οικογενειών από τα σπίτια τους»

Δείτε την ανάρτηση της Hadid:

«Οι γενεές του παλαιστινιακού μου αίματος»

Αναφερόμενη στα επακόλουθα των αεροπορικών επιδρομών στη Γάζα, η Hadid εξέφρασε: «Η καρδιά μου αιμορραγεί από τον πόνο του τραύματος που βλέπω να ξεδιπλώνεται, καθώς και από το τραύμα των γενεών του παλαιστινιακού μου αίματος». Σημείωσε ότι θρηνεί επίσης για τις ισραηλινές οικογένειες που έχουν υποστεί απώλειες και χωρισμούς, γράφοντας: «Ανεξάρτητα από την ιστορία της γης, καταδικάζω τις τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον οποιουδήποτε αμάχου, οπουδήποτε. Ο τραυματισμός γυναικών και παιδιών και η πρόκληση τρόμου δεν ωφελεί και δεν πρέπει να ωφελήσει το κίνημα της Ελεύθερης Παλαιστίνης. Πιστεύω βαθιά μέσα μου, ότι κανένα παιδί, κανένας άνθρωπος οπουδήποτε, δεν πρέπει να απομακρυνθεί από την οικογένειά του είτε προσωρινά είτε επ’ αόριστον».

Η Hadid συνέχισε να αντιτίθεται στην αντίληψη ότι οι Παλαιστίνιοι «δεν είναι τίποτα περισσότερο από τρομοκράτες που αντιστέκονται στην ειρήνη». Επισήμανε την ιστορία της δικής της οικογένειας, μοιραζόμενη ότι ο πατέρας και οι παππούδες της «εκδιώχθηκαν από την πατρίδα τους, την Παλαιστίνη, και έγιναν πρόσφυγες» εννέα ημέρες μετά τη γέννησή του, το 1948. «Η οικογένειά μου έγινε μάρτυρας 75 χρόνων βίας κατά του παλαιστινιακού λαού – κυρίως των βίαιων εισβολών των εποίκων που οδήγησαν στην καταστροφή ολόκληρων κοινοτήτων, στην εν ψυχρώ δολοφονία και στη βίαιη απομάκρυνση οικογενειών από τα σπίτια τους» έγραψε. «Η πρακτική των εποικισμών σε παλαιστινιακή γη συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Ο πόνος που προκαλείται από αυτό είναι αδιανόητος».

Η Hadid συνέχισε να αντιτίθεται στην αντίληψη ότι οι Παλαιστίνιοι «δεν είναι τίποτα περισσότερο από τρομοκράτες που αντιστέκονται στην ειρήνη»

Photo: bellahadid / Instagram

«Στέκομαι στο πλευρό της ανθρωπότητας»

Τελικά, η Hadid απηύθυνε έκκληση για «ανθρωπιά και συμπόνια» σημειώνοντας: «Είμαστε ένα και ο Θεός έχει δημιουργήσει όλους ίσους. Όλες οι αιματοχυσίες, τα δάκρυα και τα σώματα πρέπει να θρηνούνται με τον ίδιο σεβασμό». Η δήλωσή της κατέληξε με την έκκληση για μια παγκόσμια ανταπόκριση στις ανθρωπιστικές ανάγκες στη Γάζα. «Πρέπει να συνεχίσουμε να πιέζουμε τους ηγέτες μας, όπου κι αν βρισκόμαστε, να μην ξεχάσουν τις επείγουσες ανάγκες του λαού της Γάζας και να διασφαλίσουν ότι οι αθώοι Παλαιστίνιοι πολίτες δεν θα είναι τα ξεχασμένα θύματα αυτού του πολέμου» είπε.

«Στέκομαι στο πλευρό της ανθρωπότητας, γνωρίζοντας ότι η ειρήνη και η ασφάλεια ανήκουν σε όλους μας».

Η Τζίτζι Χαντίντ / Photo: gigihadid / Instagram

Η Τζίτζι Χαντίντ και η ανάρτηση του Ισραήλ

Μια περίπου εβδομάδα πριν, η αδερφή της, η Τζίτζι Χαντίντ, κλήθηκε από τη σελίδα του κράτους του Ισραήλ στο Instagram για μια ανάρτηση που μοιράστηκε το σούπερ μοντέλο σχετικά με τον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς. Το Τζίτζι μοιράστηκε ένα γραφικό στο Instagram story της που έγραφε: «Δεν υπάρχει τίποτα εβραϊκό στη μεταχείριση των Παλαιστινίων από την ισραηλινή κυβέρνηση. Η καταδίκη της ισραηλινής κυβέρνησης δεν είναι αντισημιτική και η υποστήριξη των Παλαιστινίων δεν είναι υποστήριξη της Χαμάς».

«Κοιμηθήκατε την τελευταία εβδομάδα;» έγραψε το κράτος του Ισραήλ στο Instagram ως αντίδραση στην ανάρτηση της Χαντίντ. «Ή μήπως είστε μια χαρά που κάνετε τα στραβά μάτια μπροστά στα εβραϊκά μωρά που σφαγιάζονται μέσα στα σπίτια τους; Η σιωπή σας ήταν πολύ ξεκάθαρη για το πού στέκεστε. Σας βλέπουμε».

Το κράτος του Ισραήλ παρείχε τη δική του εκδοχή του γραφικού που μοιράστηκε αρχικά η Χαντίντ. Το αναθεωρημένο κείμενο έγραφε: «Δεν υπάρχει τίποτα γενναίο στη σφαγή Ισραηλινών από τη Χαμάς. Η καταδίκη της Χαμάς για αυτό που είναι (ISIS) δεν είναι αντιπαλαιστινιακή και η υποστήριξη των Ισραηλινών στον αγώνα τους κατά των βάρβαρων τρομοκρατών είναι το σωστό».

Η ανάρτηση της Τζίτζι

«Έχω βαθιά ενσυναίσθηση και σπαραγμό για τον αγώνα των Παλαιστινίων και τη ζωή υπό κατοχή»

Σε μια δευτερεύουσα ανάρτηση, ο λογαριασμός του κράτους του Ισραήλ στο Instagram μοιράστηκε μια εικόνα ενός αιματοβαμμένου δαπέδου με παιδικά παιχνίδια και έγραψε στη Χαντίντ: «Αν δεν το καταδικάσετε αυτό, τα λόγια σας δεν σημαίνουν τίποτα».

Η Χαντίντ δεν έχει παραμείνει εντελώς σιωπηλή για τον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς, καθώς την περασμένη εβδομάδα μέσω Instagram μοιραστεί μια δήλωση για το θέμα με τα εκατομμύρια των ακολούθων της.

«Οι σκέψεις μου είναι με όλους όσους επηρεάζονται από αυτή την αδικαιολόγητη τραγωδία και κάθε μέρα που αθώες ζωές αφαιρούνται από αυτή τη σύγκρουση, πάρα πολλές από τις οποίες είναι παιδιά. Έχω βαθιά ενσυναίσθηση και σπαραγμό για τον αγώνα των Παλαιστινίων και τη ζωή υπό κατοχή, είναι μια ευθύνη που κρατώ καθημερινά. Αισθάνομαι επίσης την ευθύνη απέναντι στους Εβραίους φίλους μου να το ξεκαθαρίσω, όπως έχω κάνει και στο παρελθόν: Ενώ έχω ελπίδες και όνειρα για τους Παλαιστίνιους, κανένα από αυτά δεν περιλαμβάνει το κακό ενός Εβραίου. Η τρομοκράτηση αθώων ανθρώπων δεν ευθυγραμμίζεται και δεν ωφελεί το κίνημα «Ελεύθερη Παλαιστίνη».

»Αν πονάτε, καθώς μοιράζομαι τα συλλυπητήριά μου σήμερα με τους αγαπημένους μου, Παλαιστίνιους και Εβραίους, σας στέλνω την αγάπη και τη δύναμή μου, όποιος και όπου κι αν είστε» συνέχισε η Τζίτζι. «Υπάρχουν πολλά σύνθετα, προσωπικά συναισθήματα, αλλά κάθε άνθρωπος αξίζει βασικά δικαιώματα, μεταχείριση και ασφάλεια- ανεξάρτητα από την εθνικότητα, τη θρησκεία, την εθνικότητα ή τον τόπο γέννησής του. Ξέρω ότι τα λόγια μου δεν θα είναι ποτέ αρκετά ή δεν θα επουλώσουν τις βαθιές πληγές τόσων πολλών, αλλά προσεύχομαι για την ασφάλεια των αθώων ζωών, πάντα».

Η ανάρτηση του κράτους του Ισραήλ 

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024