Τετάρτη 08 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Μάγκι Σμιθ: Γίνεται «μοντέλο» και αποδεικνύει ότι το στυλ δεν έχει ηλικία

Μάγκι Σμιθ: Γίνεται «μοντέλο» και αποδεικνύει ότι το στυλ δεν έχει ηλικία

Για την Μάγκι Σμιθ η ηλικία δεν παίζει κανένα απολύτως ρόλο για να γίνεις μοντέλο σε μια καμπάνια μόδας.

Οι περισσότεροι από εμάς αγαπήσαμε την Μάγκι Σμιθ μέσα από τον πρωταγωνιστικό της ρόλο στο «Harry Potter». Η μακρά της καριέρα, που μετρά περίπου 60 χρόνια, την έχει καταστήσει ως μια από τις σημαντικότερες ηθοποιούς της Μεγάλης Βρετανίας. Η Σμιθ έχει βραβευτεί για τις ερμηνείες της τόσο στο θέατρο, όσο και τον κινηματογράφο.

Στα 88 της χρόνια γίνεται fashion icon και φωτογραφίζεται για την διαφημιστική καμπάνια του ισπανικού οίκου μόδας Loewe. Η Μάγκι Σμιθ άφησε πίσω τους εμβληματικούς ρόλους για να γίνει μοντέλο high-fashion, έστω και για λίγο.

Στις τρεις λήψεις του, επίσης θρυλικού φωτογράφου μόδας, Γιούργκεν Τέλερ, η Μάγκι Σμιθ ποζάρει χωρίς μακιγιάζ, φορώντας κομμάτια από την κολεξιόν άνοιξη/καλοκαίρι του οίκου. Μια καφέ γούνα, ένα ασπρόμαυρο φόρεμα αλλά και ένα μπλε σατέν πουκάμισο, είναι τα κομμάτια που επέλεξαν να φορέσει η ηθοποιός. Και στις τρεις φωτογραφίες, κοιτά τον φακό με έξυπνο βλέμμα κρατώντας τις δημοφιλείς τσάντες του οίκου.

Περιφρονεί τον ηλικιακό ρατσισμό στη νέα καμπάνια Loewe.

Η Μάγκι Σμιθ αποδεικνύει ότι η ηλικία δεν παίζει κανένα απολύτως ρόλο, για να τα καταφέρεις ως «μοντέλο» σε μια καμπάνια μόδας. Οι φωτογραφίες κοινοποιήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τον δημιουργικό διευθυντή της Loewe στη Βόρεια Ιρλανδία,Τζόναθαν Άντερσον, πριν από την επίσημη κυκλοφορία τους αργότερα αυτή την εβδομάδα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που μια μεγάλη μάρκα χρησιμοποιεί ένα όνομα για την καμπάνια της που κανείς δεν περίμενε. Η Σμιθ γίνεται ο πιο πρόσφατος «εθνικός θησαυρός» μιας ορισμένης ηλικίας που στρατολογείται από μια πολυτελή μάρκα για να δώσει στα σχέδιά της μια πιο ευρεία απήχηση. «Ωστόσο, υπάρχει κάτι ιδιαίτερα ευφάνταστο στον κόσμο της υψηλής μόδας της Μάγκι Σμιθ. Αυτό δείχνει ότι το υπέροχο στυλ και οι δεξιότητες κάποιου στο να ποζάρει δεν έχουν ηλικία», αναφέρει η Vogue.

H ηλικία δεν παίζει κανένα απολύτως ρόλο για να τα καταφέρεις ως «μοντέλο».

Πηγή φωτογραφίας: Instagram/Maggie Smith Daily

Ο Σαίξπηρ και οι διακρύσεις

Πρώτος ρόλος της υποκριτικής της πορείας είναι η Βιόλα από τη Δωδέκατη Νύχτα του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ. Και στα επόμενα χρόνια της στο θέατρο ακολουθούν αρκετοί, ακόμα, ρόλοι του μεγάλου Άγγλου συγγραφέα και ποιητή. Μάλιστα, το 1965, είναι υποψήφια για Όσκαρ για τον ρόλο της Δυσδαιμόνας σε μία κινηματογραφική μεταφορά του Οθέλλου. Παρόλα αυτά, η Μάγκι Σμιθ δεν έχει ιδιαίτερη αγάπη για τον Σαίξπηρ. Όπως έχει και η ίδια δηλώσει στην Guardian, «ο Σαίξπηρ δεν είναι το καλύτερό μου».

Στα χρόνια που ακολουθούν, η Μάγκι Σμιθ δέχεται σειρά διακρίσεων, με αποτέλεσμα το 2003 να γίνει κάτοχος του «Τριπλού Στέμματος της Υποκριτικής», ή, όπως είναι ο αγγλικός όρους που χρησιμοποιείται, του «Triple Crown of Acting». Αυτό επιτεύχθηκε με τη διάκρισή της κινηματογραφικά -με Oscar, για τον ρόλο της στην ταινία «Η δεύτερη νιότη της κυρίας Jean Brodie», το 1969- θεατρικά -με βραβείο Tony καλύτερης ηθοποιού, για τον ρόλο της στο Lettice and Lovage, το 1990- και τηλεοπτικά, το 2003, με βραβείο Emmy για τον πρωταγωνιστικό ρόλο στη σειρά My House In Umbria του HBO.

Αυτά, μάλιστα, δεν είναι τα μόνα βραβεία που έχει στην κατοχή της, καθώς στην πορεία αποκτά μερικά ακόμη Emmy και ένα ακόμα Oscar.

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Θα κάνουμε τα πάντα για να δώσουμε χαρά στον κόσμο μας – Με μυαλό και ψυχή για να γράψουμε ιστορία»

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μίλησε για τη μεγάλη αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Άστον Βίλα - Ιμπόρα: «Πρέπει να έχουμε δίψα, όρεξη, φιλοδοξία. Αυτά είναι τα όπλα μας».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 08 Μαϊου 2024