
Δήμος Αθηναίων: Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ανακαίνισης εννέα ανοιχτών γηπέδων μπάσκετ
Αναβαθμίστηκαν οι αθλητικές υποδομές της πρωτεύουσας.
Συνολικά εννέα γήπεδα μπάσκετ, σε έξι ανοιχτούς αθλητικούς χώρους, παραδίδονται ανακαινισμένα στους κατοίκους της Αθήνας, μετά την ολοκλήρωση των απαραίτητων εργασιών από τον Δήμο Αθηναίων.
Πρόκειται για τα παρακάτω γήπεδα τα οποία αναβαθμίστηκαν και είναι έτοιμα να υποδεχθούν τους δημότες Αθηναίων:
- Δύο γήπεδα μπάσκετ στην οδό Λένορμαν και στην Ακαδημία Πλάτωνος.
- Δύο γήπεδα μπάσκετ στην οδό Συρακουσών και Ανδριτσαίνης, στη γειτονιά του Προφήτη Ηλία.
- Δύο γήπεδα μπάσκετ στην οδό Καβάφη και Ζαφειροπούλου, στον Άγιο Ελευθέριο.
- Ένα γήπεδο μπάσκετ στη οδό Ευελπίδων 18, δίπλα από το Πρωτοδικείο Αθηνών.
- Ένα γήπεδο μπάσκετ στην οδό Λουίζης Ριανκούρ και Γερουλάνου, στους Άνω Αμπελόκηπους.
- Ένα γήπεδο μπάσκετ στον Λόφο Λαμπράκη, στον Νέο Κόσμο.
Τι άλλες εργασίες έγιναν στα γήπεδα
Κατά τη διάρκεια των εργασιών – όπου κρίθηκε απαραίτητο – έγινε αντικατάσταση προβολέων με νέους τεχνολογίας LED, εγκατάσταση νέων ιστών φωτισμού, τοποθέτηση νέων μπασκετών, ανακατασκευή ελαστικού τάπητα, γραμμογράφηση, αντικατάσταση πλεγμάτων περιφράξεων, κατασκευή ράμπας πρόσβασης ΑΜΕΑ.
Οι εργασίες βρίσκονται σε εξέλιξη και σε άλλους χώρους άθλησης σε όλες τις δημοτικές κοινότητες της Αθήνας, με σκοπό να παραδοθούν το συντομότερο στους Αθηναίους.
Το έργο υλοποιείται από τον Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) και χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Αττικής.
Η αναβάθμιση των δημοτικών υποδομών άθλησης δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες ώστε όλο και περισσότεροι δημότες κάθε δήμου να ωθούνται προς την άθληση, κάτι πολύ σημαντικό. Ειδικά σε αστικούς πυκνοκατοικημένους δήμους λειτουργούν και ως σημεία κοινωνικοποίησης.
*Πηγή φωτογραφιών Δήμος Αθηναίων
- Γάζα: Σκοτώθηκε συμβασιούχος του ΠΟΥ – Αναστέλλει τις διακομιδές του στην Αίγυπτο ο Οργανισμός
- Στενά του Ορμούζ: Ψηφοφορία στο ΣΑ του ΟΗΕ σε σχέδιο απόφασης για τη ναυσιπλοΐα
- Ρωσία: Τουλάχιστον 5 νεκροί και χιλιάδες εκτοπισμένοι εξαιτίας πλημμυρών και κατολισθήσεων στο Νταγκεστάν
- Ιράν: Σε «αδιέξοδο» βρίσκεται ο «ανισσόροπος» Τραμπ – «Καμία επίπτωση» από τις «ανυπόστατες απειλές του»
- Ουκρανία: Παύση επιθέσεων εναντίον ενεργειακών υποδομών προτείνει το Κίεβο στη Μόσχα
- Στα «ΝΕΑ» της Τρίτης: Οι μαύρες τρύπες ενός διαγγέλματος
