ΟΑΚΑ – Συνεργάτης Καλατράβα: «Αστεία πράγματα τα περί χαμένου εγχειρίδιου συντήρησης, ακόμη και εγώ το είχα»
Ο πολιτικός μηχανικός Φαίδων Καρυδάκης, κάνει λόγο για μεγάλο κόστος που δεν διατέθηκε από τη διοίκηση του ΟΑΚΑ για τη συντήρησή του.
Μηχανικός – συνεργάτης του Καλατράβα που συμμετείχε σε διεθνή επιτροπή, η οποία είχε αναλάβει να ελέγξει και να εγκρίνει την αρχική μελέτη Καλατράβα, αποκαλύπτει ότι το αναλυτικό εγχειρίδιο συντήρησης των στεγάστρων που είχε αφήσει ο αρχιτέκτονας και το οποίο είχε χαθεί, «μπορούσαν να το ζητήσουν από εμένα».
Μιλώντας στο Star, o πολιτικός μηχανικός Φαίδων Καρυδάκης, κάνει λόγο για «αστεία πράγματα» αναφορικά με το «χαμένο» εγχειρίδιο.
Μεγάλο κόστος
«Μπορούσαν να το ζητήσουν το εγχειρίδιο από εμένα ή τον Καλατράβα, εγώ το είχα».
Παράλληλα, κάνει λόγο για μεγάλο κόστος που δεν διατέθηκε από τη διοίκηση του ΟΑΚΑ για τη συντήρησή του.
«Είδα τη φυσιολογική φθορά του χρόνου, η οποία απαιτούσε κάποια λογική συντήρηση, κάποιον λογικό έλεγχο όπως προβλέπεται. Για να γίνουν ήθελαν ειδικές τεχνικές και χρειαζόταν ένα μεγάλο κόστος που δεν είχε διατεθεί από τη διοίκηση του ΟΑΚΑ. Δεν καλύπτονται από πολεοδομικούς κανονισμούς. Η στατική του επάρκεια είναι κάτι άλλο, καλύπτεται από άλλους κανονισμούς και τηρήθηκαν πλήρως».
- Κακοκαιρία Byron: Συναγερμός στη Λάρισα – Πλημμύρισαν τα πρώτα σπίτια από την υπερχείλιση του Ενιπέα
- Ποιοτική απασχόληση: Για την εργασιακή Ιθάκη… είναι μακρύς ο δρόμος
- Γιατί και πώς να παίξετε με τον σκύλο σας
- Πιο αγγλικό δεν έχει – Θα γράψουν οι Oasis το κομμάτι για την επόμενη ταινία του Τζέιμς Μποντ;
- ΗΠΑ: Υπό κράτηση 30χρονος που φέρεται να είχε τοποθετήσει βόμβες την παραμονή της επίθεσης στο Καπιτώλιο το 2021
- Κακοκαιρία Byron: Θυελλώδεις άνεμοι σφυροκοπούν τη Ρόδο – Έπεσαν δέντρα, έσπασαν κάβοι πλοίου


