Ο Καναδάς πέταξε εκτός Mundobasket την Ισπανία (88-85)
Σε ένα ματς… θρίλερ ο Καναδάς επιβλήθηκε της Ισπανίας 88-85, παίρνοντας την πρόκριση για τους «8» του Mundobasket. Έμειναν εκτός προημιτελικών οι Ισπανοί
Ακόμα ένα μεγάλο όνομα μένει εκτός συνέχειας του Mundobasket!
Καναδάς και Ισπανία κλήθηκαν να δώσουν ένα παιχνίδι «ζωής ή θανάτου» μετά τις ήττες τους στην πρώτη αγωνιστική του δεύτερου γύρου και έτσι μία εκ των θα έμενε εκτός οκτάδας. Αυτοί ήταν οι Ίβηρες, που είδαν τους αντιπάλους τους να επικρατούν με σκορ 88-85 και να παίρνουν εκείνοι την πρόκριση.
Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Σέι Γκίλτζους-Αλεξάντερ που σταμάτησε στους 30 πόντους, έχοντας τις πολύτιμες βοήθειες των Ντίλον Μπρουκς με 22 και Αρ Τζέι Μπάρετ με 16. Από την άλλη πλευρά, ο Γουίλι Ερνανγκόμεθ είχε 25 πόντους και ο Σαντιάγκο Αλντάμα είχε 20.
Η πρώτη περίοδος ήταν αρκετά αμφίρροπη αφού ολοκληρώθηκε στην απόλυτη ισορροπία με 21-21. Στο δεύτερο δεκάλεπτο όπως οι Ισπανοί ήταν εκείνοι που μπόρεσαν να επιβάλλουν τον ρυθμό τους και κατάφεραν να πάνε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα στο +10 με το 48-38.
Η τρίτη περίοδος ήταν στα επίπεδα της πρώτης, με την ολοκλήρωσή της να δίνει ξεκάθαρο πλεονέκτημα στη «φούρια ρόχα» που βρέθηκε στο +12 (75-63). Όμως στο τελευταίο δεκάλεπτο όλα άλλαξαν.
Οι Καναδοί έκαναν ένα μυθικό ξέσπασμα, τρέχοντας συνολικό επιμέρους σκορ της τάξεως του 27-12, έφτασαν στην τεράστια ανατροπή και πήραν εκείνοι την πρόκριση.
- LIVE: Νιούκαστλ – Μάντσεστερ Σίτι
- LIVE: Αθλέτικ Μπιλμπάο – Μπαρτσελόνα
- Η Έντι Φάλκο δεν ήταν ούτε σύζυγος, ούτε μητέρα όταν πρωταγωνίστησε στο «The Sopranos» – Ε, και;
- LIVE: Γιουβέντους – Πίζα
- Επιβλητικός o Άρης Betsson με το Μαρούσι Betsson (102-76) – Επιστροφή από το -11 το Περιστέρι Betsson (82-74)
- Βίντεο από Nτουμπάι: Θραύσμα πυραύλου έπεσε σε ΙΧ – Νεκρός ο οδηγός
