Μακσβίτις: «Σημείο αναφοράς ο Γουόκαπ»
Ο προπονητής της Λιθουανίας, Κάζις Μακσβίτις, μίλησε για τον κομβικό αγώνα με την Εθνική ομάδα (1/9, 15:40), τον Τόμας Γουόκαπ αλλά και την απόλυτη ισορροπία ανάμεσα στις δύο ομάδες.
Ελλάδα και Λιθουανία κοντράρονται στην β’ φάση του MundoBasket 2023 με τον προπονητή της αντίπαλης ομάδας της Εθνικής να κάνει λόγο για τον Τόμας Γουόκαπ και την ισορροπία που επικρατεί ανάμεσα στις δύο ομάδες.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του:
«Έχουμε καλή ομάδα και ατμόσφαιρα. Έχουμε ηγέτες, όπως ο Βαλαντσιούνας και παιδιά που δουλεύουν σκληρά γύρω τους. Είμαι χαρούμενος για τον τρόπο που δουλευέι η ομάδα.
Νικήσαμε τρία παιχνίδια αλλά τώρα δεν έχει σημασία. Αν χάσουμε ένα παιχνίδι, η ελληνική ομάδα θα είναι από πάνω μας. Είναι μία καλή ομάδα με καλό προπονητή και καλούς παίκτες όπως ο Γουόκαπ, ο Λαρεντζάκης, ο Παπαπέτρου, ο Παπαγιάννης.
Θα είναι σκληρή μάχη και πρέπει να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Ο Παπαγιάννης έχει κάνει ένα καλό τουρνουά μέχρι τώρα, αλλά μπορούν να έχουν πέντε παίκτες στο παρκέ όχι έξι.
Σχετικά με τον παίκτη που θεωρεί σημείο αναφοράς από την ελληνική ομάδα: «Ο Τόμας Γουόκαπ, μου αρέσει ο τρόπος που ελέγχει το παιχνίδι και ηρεμεί τους συμπαίκτες του».
Όταν ρωτήθηκε για το σημείο αναφοράς της Εθνικής και τον τίτλο του φαβορί απάντησε:
«Ο Τόμας Γουόκαπ, μου αρέσει ο τρόπος που ελέγχει το παιχνίδι και ηρεμεί τους συμπαίκτες του. Δεν υπάρχουν φαβορί. Αν θυμάμαι καλά η Ελλάδα είχε κερδίσει το 2017.
Θα είναι σκληρο παιχνίδι και πρέπει να σεβαστούμε την Ελλάδα, έχει εμπειρία από τέτοια παιχνίδια. Κανείς δεν έχει πλεονέκτημα, είναι 50-50».
- Ο Τραμπ είπε πως το Συμβούλιο Ειρήνης «μπορεί» να αντικαταστήσει τον ΟΗΕ και μετά έκανε πίσω
- Καιρός: Έκτακτα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων από την κακοκαιρία – Υποχρεωτική παύση εργασιών
- Δεύτερο γκολ για τον Ολυμπιακό με φανταστικό «κεραυνό» του Ταρέμι (2-0, vids)
- Γροιλανδία: Η Ρωσία παρακολουθεί από μακριά – Και ίσως βλέπει την «ιδανική λύση» στον πόλεμο στην Ουκρανία
- Μεγάλη απόκρουση του Τζολάκη (vid)
- Πάρτι, crypto, πόζα και ματωμένα supercar ενώ το Ιράν φλέγεται – Oργή για τη χλιδή των γόνων της ιρανικής ελίτ


