Γαλλία: Ενίσχυση των ελέγχων για τις ξένες επενδύσεις σε τοπικές επιχειρήσεις
Οι τομείς που καλύπτονται θα επεκταθούν ώστε να συμπεριλάβουν εταιρείες που ασχολούνται με την εξόρυξη και την επεξεργασία κρίσιμων πρώτων υλών
Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπρούνο Λεμέρ δεσμεύτηκε να ενισχύσει τους ελέγχους στις ξένες επενδύσεις στις επιχειρήσεις της χώρας προκειμένου να προστατευθούν οι στρατηγικές βιομηχανίες.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι τομείς που καλύπτονται θα επεκταθούν ώστε να συμπεριλάβουν εταιρείες που ασχολούνται με την εξόρυξη και την επεξεργασία κρίσιμων πρώτων υλών, ενώ οι έλεγχοι θα επεκταθούν και στα γαλλικά υποκαταστήματα ξένων εταιρειών για την πάταξη της καταστρατήγησης των ελέγχων.
«Οι δυνατότητες να αξιοποιήσουμε τις τεχνολογίες και την τεχνογνωσία μας δεν ήταν ποτέ τόσο υψηλές», είπε ο Λεμέρ στους ηγέτες των επιχειρήσεων την Πέμπτη κατά τη διάρκεια επίσκεψης στην περιοχή Haute-Savoie της νοτιοανατολικής Γαλλίας στην πρώτη του ομιλία μετά τις καλοκαιρινές διακοπές.
Όπως μεταδίδει το Bloomberg, τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης προσπαθούν να εξασφαλίσουν πρόσβαση σε πόρους που είναι ζωτικής σημασίας για την καθαρή ενέργεια και την ψηφιακή μετάβαση, όπως το λίθιο που απαιτείται για τις μπαταρίες ηλεκτρικών οχημάτων. Το μπλοκ θέλει επίσης να μειώσει την εξάρτησή του από λιγοστούς ξένους προμηθευτές όπου σε αυτούς περιλαμβάνεται και η Κίνα.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η Γαλλία σχεδιάζει να διατηρήσει ένα όριο 10%, μειωμένο από 25%, στο οποίο ενεργοποιούνται οι έλεγχοι σε μη ευρωπαϊκές οντότητες που παίρνουν μερίδια σε στρατηγικές εταιρείες.
Όπως ανέφερε, μάλιστα, ο Μπρούνο Λεμέρ εξετάστηκαν 325 φάκελοι το 2022, από 137 το 2017.
- Δήλωναν ανύπαρκα χωράφια στον ΟΠΕΚΕΠΕ – Σημαίνον στέλεχος της ΝΔ ο φερόμενος αρχηγός του κυκλώματος, Μύρωνας Χιλετζάκης
- Ο Βίμ Βέντερς είναι ο νέος πρόεδρος της κριτικής επιτροπής της Berlinale – «Φωτίζει την αναζήτηση μας για σύνδεση»
- UEFA: Υποβιβάστηκε ο Σιδηρόπουλος από την ελίτ κατηγορία
- Τι οφέλη προσφέρει η ιατρική κάνναβη; Μπορεί και κανένα, δείχνει η βιβλιογραφία
- Χολαργός: Στη φυλακή οι κατηγορούμενοι για την επίθεση κατά του 14χρονου
- Νέα Ιωνία: Χειροπέδες σε οικιακή βοηθό που έκλεβε κοσμήματα από σπίτι ηλικιωμένων








