Προειδοποίηση της ΕΣΗΕΑ σε ΑΕΚ για στοχοποίηση Χαραλαμπόπουλου
Το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ - χωρίς μισόλογα, και αυτό είναι σημαντικό - εκφράζει την αντίθεσή του σε απόπειρες εκφοβισμού δημοσιογράφων με "ανώνυμα" τηλεφωνήματα.
Σαφές μήνυμα καταδίκης της προσπάθειας στοχοποίησης και της απόπειρας εκφοβισμού δημοσιογράφων με «ανώνυμα τηλεφωνήματα» στέλνει η ΕΣΗΕΑ, στη σκιά όσων ακολούθησαν τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή, με αφορμή και τις αδιανόητες απειλές που δέχθηκε και δημοσιοποίησε ο διευθυντής των ψηφιακών Μέσων της Alter Ego Λευτέρης Χαραλαμπόπουλος.
Στην ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ υπογραμμίζει «την αναγκαιότητα οι συνάδελφοι να τηρούν τη δημοσιογραφική δεοντολογία, να προσεγγίζουν με σεβασμό και υπευθυνότητα την υπόθεση». Υπογραμμίζει δε ότι «δεν είναι ανεκτές ανακοινώσεις που στοχοποιούν δημοσιογράφους, όπως αυτή της ΠΑΕ ΑΕΚ.
Όχι σε απόπειρες εκφοβισμού
Ακόμα το ΔΣ – χωρίς μισόλογα, και αυτό είναι σημαντικό – εκφράζει την αντίθεσή του σε απόπειρες εκφοβισμού δημοσιογράφων με «ανώνυμα» τηλεφωνήματα».
Υπενθυμίζεται ότι η ΑΕΚ FC εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση στις 9/8 με την οποία επιτίθεται ονομαστικά στον Λευτέρη Χαραλαμπόπουλο, με χυδαίους χαρακτηρισμούς, αντιδρώντας σε άρθρο που είχε δημοσιεύσει με τίτλο «Εγκληματικές ευθύνες της ΕΛ.ΑΣ. και ένα γήπεδο που δεν έπρεπε να είχε γίνει», αμφισβητώντας η ΠΑΕ επί της ουσίας και την ίδια την ελευθερία του Τύπου.
Οπως αποκάλυψε σε άρθρο του ο Χαραλαμπόπουλος, την ανακοίνωση ακολούθησε και τηλεφώνημα «από κάποιον που δήλωσε ότι είναι ο Δημήτρης Μελισσανίδης», ηγέτης της AEK FC, με απειλές εναντίον και της ζωής του και εκφράσεις όπως «θα σε βάλω στην κάσα», «έχω βάλει και άλλους στην κάσα και το ξέρεις».
- Εντοπίστηκε και συνελήφθη ο 35χρονος που επιτέθηκε με τσεκούρι σε αστυνομικούς
- New Streaming Subscription Platform by Alter Ego Media, ANT1 and Motor Oil
- «Το όνειρο ο Λαπόρτα είναι να φέρει τον Άλβαρες στην Μπαρτσελόνα»
- ΗΠΑ: Δεν βλέπει τέλος στο πόλεμο του Ιράν ο Τραμπ – Θηλιά στο λαιμό του ακρίβεια και ενδιάμεσες εκλογές
- Το trailer του Spider-Man έγινε το πρώτο που σπάει το «φράγμα» του 1 δισ. views
- Αύξηση κατώτατου μισθού: «Ασπιρίνη» 40 ευρώ σε σοβαρά νοσούντες – Τα εκμηδενίζει η ακρίβεια


