Το μεγάλο ντέρμπι των ημιτελικών του Wimbledon, ανάμεσα στον Κάρλος Αλκαράθ (νο1) και στον Ντανιίλ Μεντβέντεφ (νο3), έκλεισε το βράδυ της Τετάρτης.

Ο Ισπανός νίκησε δύσκολα μετά από 2 ώρες και 20 λεπτά, με 3-0 τον Χόλγκερ Ρούνε, στη μάχη των… 20άρηδων, σε ένα πολύ κλειστό παιχνίδι (7-6(3), 6-4, 6-4) και πήρε το τελευταίο χρονικά «εισιτήριο» για τους «4» του τρίτου Major της χρονιάς.

Στα 20 του χρόνια ο Αλκαράθ έγινε ο νεαρότερος τενίστας που φτάνει στους ημιτελικούς του Wimbledon μετά τον Νόβακ Τζόκοβιτς το 2007, ενώ ο αγώνας του εναντίον του νο6 της παγκόσμιας κατάταξης ήταν ο πρώτος προημιτελικός του λονδρέζικου τουρνουά στην εποχή των Οπεν (από το 1986), που διεξήχθη ανάμεσα σε δύο τενίστες κάτω των 21 ετών.

Νωρίτερα ο Μεντβέντεφ κατάφερε να κάμψει την αντίσταση του Κρίστοφερ Γιούμπανκς και είχε πάρει το τρίτο εισιτήριο για τα ημιτελικά. Μετά από σκληρή μάχη ο Ρώσος (νο3 στον κόσμο) επικράτησε με 3-2 σετ του Αμερικανού (6-4, 1-6, 4-6, 7-6(4), 6-1) και παραμένει μέσα στο παιχνίδι της κατάκτησης του τροπαίου.

Ο άλλος ημιτελικός του βρετανικού Grand Slam θα είναι ανάμεσα στον Νόβακ Τζόκοβιτς και τον Γιανίκ Σίνερ. Σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό οι δύο ημιτελικοί θα γίνουν την Παρασκευή, ενώ ο τελικός είναι προγραμματισμένος για την Κυριακή.