
Καύσωνας: Πώς να προστατευθούμε και τι να προσέξουμε – Οδηγίες από τους πνευμονολόγους
Ιδιαίτερα προσεκτικοί πρέπει να είναι οι ασθενείς με αναπνευστικά προβλήματα
Η Ένωση Πνευμονολόγων Ελλάδας, στο πλαίσιο των πολύ υψηλών θερμοκρασιών που αναμένονται τις επόμενες ημέρες, ενημερώνει τους πολίτες να παραμένουν σε εσωτερικούς κλιματιζόμενους χώρους και να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις με έκθεση στη ζέστη.
Οι ασθενείς με χρόνια αναπνευστικά προβλήματα, όπως η Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ) και το βρογχικό άσθμα, καλό θα ήταν να βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τον γιατρό τους και να λαμβάνουν την αγωγή τους συστηματικά σύμφωνα με τις οδηγίες του.
Συμπτώματα όπως η δυσκολία στην αναπνοή, ο βήχας ή η αποβολή πτυέλων θα πρέπει να αναφέρονται στον θεράποντα πνευμονολόγο.
Επιπρόσθετα, η επαρκής ενυδάτωση, η ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή, ο ελαφρύς ρουχισμός, καθώς και η αποφυγή της άσκησης σε εξωτερικούς χώρους, ιδιαίτερα τις μεσημβρινές ώρες, αποτελούν τους βασικούς κανόνες για την προστασία του οργανισμού.
Παρασκευή και Σάββατο οι πιο ζεστές μέρες
Η ΕΜΥ εξέδωσε έκτακτο δελτίο καιρού για τον επερχόμενο καύσωνα που έλαβε την ονομασία «Κλέων», ο οποίος εντάσσεται στα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα και θα έχει διάρκεια τουλάχιστον έξι ημερών.
Η κορύφωση του φαινομένου θα είναι την Παρασκευή και το Σάββατο, με τη θερμοκρασία να φτάνει κατά τόπους τους 43 βαθμούς.
Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη την Τρίτη στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης.
«Το παρακολουθούμε με μεγάλη προσοχή» είπε για τον καύσωνα ο κ. Μαρινάκης προσθέτοντας ότι μετά τη σύσκεψη της Τρίτης «θα υπάρξουν ανακοινώσεις με συστάσεις και μέτρα που θα λάβουμε».
- Conference League: Πότε και πού θα πραγματοποιηθεί ο τελικός της διοργάνωσης
- Το Ιράν κατηγορεί τις ΗΠΑ για παραβίαση της κατάπαυσης του πυρός
- Κερατσίνι: Ανδρας έπεσε στο κενό από μπαλκόνι 2ου ορόφου ενώ τον «προσέγγιζαν» αστυνομικοί
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: Γκρίνιες, εμφύλιοι, αλληλοκαρφώματα
- Νέες κυρώσεις προς την Κούβα ανακοίνωσε ο Μάρκο Ρούμπιο
- Ο Λούλα δηλώνει πολύ ικανοποιημένος μετά τη συνάντηση με τον Τραμπ – Στο τραπέζι τα ορυκτά


