
Ο Σι προειδοποίησε προσωπικά τον Πούτιν για τυχόν χρήση πυρηνικών όπλων
Η προειδοποίηση διατυπώθηκε κατά την διάρκεια της επίσημης επίσκεψης του προέδρου της Κίνας στην Μόσχα τον Μάρτιο
Ο Σι Τζινπίνγκ προειδοποίησε καταπρόσωπο τον Βλαντίμιρ Πούτιν να μην κάνει χρήση πυρηνικών όπλων στην Ουκρανία, σύμφωνα δημοσίευμα των Financial Times που επικαλείται πληροφορίες δυτικών και κινέζων αξιωματούχων.
Η προειδοποίηση διατυπώθηκε κατά την διάρκεια της επίσημης επίσκεψης του προέδρου της Κίνας στην Μόσχα τον Μάρτιο και έκτοτε κινέζοι αξιωματούχοι διεκδικούν σε ιδιωτικές συνομιλίες τα εύσημα για το γεγονός ότι το Πεκίνο έπεισε τον ρώσο πρόεδρο να απόσχει από τις κεκαλυμμένες απειλές για την χρήση πυρηνικών όπλων στον πόλεμο στην Ουκρανία.
«Είναι μία σημαντική τοποθέτηση της Κίνας απέναντι στην απειλή για χρήση πυρηνικών από τον παρανοϊκό ρώσο τρομοκράτη», έγραψε στο Telegram ο Αντριι Γερμάκ, ο προσωπάρχης του προέδρου της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι σχολιάζοντας το δημοσίευμα των Financial Times.
- Θεσσαλονίκη: Τηλεφωνικές απάτες με «λογιστή» – Χειροπέδες σε 5 άτομα σε Κιλκίς και Πέλλα
- ΠΑΣΟΚ για τις εαρινές προβλέψεις ΕΕ: Γκρεμίζουν οριστικά τα κυβερνητικά επιχειρήματα περί «ισχυρής Ελλάδας»
- Κρήτη: Το σημείο που εντοπίστηκε η σορός του 33χρονου γιατρού Αλέξη Τσικόπουλου
- Ήμουνα… νιος (vid)
- Γιάννης Ζουγανέλης: Γιατί σχολιάζει την ελληνική τηλεόραση ως «αυτοαναφορική;»
- ΗΠΑ – Ιράν: Αυτό είναι το προσχέδιο της ειρηνευτικής συμφωνίας, σύμφωνα με το Al Arabiya





