«Δένει» τον Τσάβι η Μπαρτσελόνα
Ο Τσάβι έχει καταφέρει σε χρόνο ρεκόρ να ξανακάνει τους Μπλαουγκράνα να θυμίζουν ομάδα πρωταθλητισμού και πολύ δύσκολα θα φύγει από το Καμπ Νου.
Η Μπαρτσελόνα μετά τις οικονομικές δυσκολίες, τη φυγή του Μέσι αλλά και αμφιλεγόμενες επιλογές προπονητών (Σετιέν, Φαν Γκάαλ) που έφεραν προβληματικό αγωνιστικό σχεδιασμό, έμοιαζε να μπαίνει σε μακρά περίοδο ύφεσης.
Η λύση όμως ήρθε από τα… σπλάχνα της. Τον Νοέμβριο του 2021 ο Τσάβι ανέλαβε τον… ηλεκτρικό πάγκο της Μπαρτσελόνα, με χαμηλές προσδοκίες αλλά πολύ μεγάλη θέληση, γνώση και επιθυμία να παράγει έργο.
Κοιτώντας κανείς αυτούς τους 15 μήνες λοιπόν και τα πεπραγμένα του 43χρονου προπονητή, θα καταλάβει πως έκανε ό,τι και στα χρόνια που έπαιζε μπάλα. Με μεθοδικότητα οργάνωσε τους Μπλαουγκράνα, τους νοικοκύρεψε, έδιωξε παίκτες… βαρίδια και εμπιστεύτηκε νεαρά παιδιά από τη Massia και όχι μόνο και το αποτέλεσμα ήρθε πολύ γρήγορα.
Η κατάκτηση ενός ακόμα τίτλου, του πρώτου μετά τη σεζόν 2018-2019, είναι προ των πυλών (απομένει η μαθηματική επιβεβαίωση), η επιστροφή του Μέσι είναι προ των πυλών και όλα δείχνουν να επιστρέφουν σε καταστάσεις… καταλανικής κανονικότητας.
Κάπως έτσι λοιπόν, δεν μπορεί να προκαλεί εντύπωση το ρεπορτάζ της Marca που αναφέρει πως οι ιθύνοντες της Μπαρτσελόνα σκέφτονται να επεκτείνουν το συμβόλαιο του Τσάβι.
Το τρέχον λήγει το 2024 και η επέκταση που πρόκειται να πέσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, λέγεται πως θα είναι διετής και θα τον κρατήσει στην ομάδα της καρδιάς του μέχρι το 2026.
Σαν άλλος… Γκουαρδιόλα λοιπόν, θα έχει την ευκαιρία να δουλέψει χρόνο ικανό για να βγάλει το ποδοσφαιρικό του πλάνο στο χορτάρι και γιατί όχι, να ξεπεράσει σε επιτεύγματα τον άλλοτε προπονητή του στους Μπλαουγκράνα…
- Βενεζουέλα: Αν εγκαταλείψει την εξουσία, άσυλο στον Μαδούρο προσφέρει η Κολομβία
- Εξεμάνη ο Τραμπ επειδή οι Αμερικανοί δεν είναι ικανοποιημένοι από την οικονομική πολιτική του
- Τουρκμενιστάν: Πούτιν, Ερντογάν και Πεζεσκιάν μεταβαίνουν σε μια από τις πιο μυστηριώδεις χώρες του κόσμου
- Μαδούρο για το ρεσάλτο των ΗΠΑ: «Εγκαινίασαν την εποχή της εγκληματικής θαλάσσιας πειρατείας στην Καραϊβική»
- Ουκρανία: «Η επόμενη εβδομάδα θα είναι αποφασιστική», λέει η φον ντερ Λάιεν
- Βενεζουέλα: Επίκεινται χερσαία πλήγματα των ΗΠΑ, επαναλαμβάνει ο Τραμπ
