Λίγες ώρες μετά την τραγωδία στα Τέμπη με την σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 57 επιβάτες, η ΕΡΓΟΣΕ ζητούσε χρήματα για έργα αναβάθμισης.

Συγκεκριμένα «θυμήθηκε» να επισπεύσει τις διαδικασίες για την εκταμίευση κονδυλίων για έργα αναβάθμισης του συστήματος σηματοδότησης – τηλεδιοίκησης στις γραμμές Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Προμαχώνας και Λάρισα-Βόλος.

Συγκεκριμένα το πρώτο έγγραφο με ημερομηνία 2/3/2023 και ώρα ανάρτησης 14.26 αφορά την Έγκριση Δαπάνης με θέμα: «39ος Λογαριασμός του έργου: «Ανάταξη και Αναβάθμιση του συστήματος σηματοδότησης – τηλεδιοίκησης και Αντικατάσταση 70 αλλαγών τροχιάς σε εντοπισμένα τμήματα του Άξονα Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Προμαχώνας» (Α.Σ. 717/14)»

Το δεύτερο έγγραφο με την ίδια ημερομηνία 2/3/2023 και ώρα ανάρτησης 16.32 αφορά επίσης την Έγκριση Δαπάνης με θέμα: «5ος Λογαριασμός του έργου: «Κατασκευή Ηλεκτροκίνησης, Σηματοδότησης – Τηλεδιοίκησης, Τηλεπικοινωνιών και Συστήματος ETCS L1 στην υφιστάμενη μονή σιδηροδρομική γραμμή Λάρισα – Βόλος με αναβάθμιση της σιδηροδρομικής γραμμής στο τμήμα Σ.Σ. Λατομείου-ΒΙΠΕ-Βόλος» (Α.Σ.736/2022).»