Γιώργος Σταυράκης: Ο μουσικός που έφυγε ξαφνικά στα 50 του χρόνια
Θλίψη επικρατεί στον πολιτιστικό χώρο της Κρήτης εξαιτίας του θανάτου του 50χρονου Γιώργου Σταυράκη.
Ο μουσικός Γιώργος Σταυράκης, γνωστός ως Πάκο, έφυγε ξαφνικά και πρόωρα από τη ζωή.
Την θλιβερή είδηση του θανάτου του δημοσιοποίησε το συγκρότημα από την Κρήτη με μια ανάρτησή του στην σελίδα τους στο Facebook.
Ο Σταυράκης, που ήταν 50 ετών, βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις στο σπίτι του στο Ηράκλειο από συγγενικό του πρόσωπο -σύμφωνα με πληροφορίες τη μητέρα του- το οποίο τον αναζητούσε για ώρες.
Το θλιβερό μήνυμα του Δημήτρη Αποστολάκη
«Έφυγε σήμερα, εντελώς ξαφνικά και σε μικρή ηλικία, από τη ζωή ο φίλος, αδερφός και συνεργάτης Γιώργος Σταυράκης ή Πάκο, όπως τον έλεγαν οι φίλοι.Ο Γιώργος ήταν δεξιοτέχνης στην κιθάρα και στο ούτι και είχε πτυχίο χημικού. Ήταν καθοριστικός πολιτισμικός παράγοντας στα μουσικά δρώμενα της Κρήτης και έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην λειτουργία και στην εξέλιξη του συγκροτήματος Χαΐνηδες, τόσο στις συναυλίες όσο και στην δισκογραφία. Καλό ταξίδι σύντροφε!» έγραψε ο Δημήτρης Αποστολάκης και τα υπόλοιπα μέλη του συγκροτήματος.
Οι Χαΐνηδες
Οι Χαΐνηδες είναι ελληνική ομάδα που δημιουργήθηκε το 1990 στο Ηράκλειο της Κρήτης. Το όνομα προέρχεται από την αραβική λέξη «χαΐν» και έφτασε να σημαίνει τον επαναστάτη, τον φυγόδικο, αυτόν που γυρίζει στα βουνά.
Τα μέλη του συγκροτήματος κατά τη δημιουργία του το 1990 ήταν ο Δημήτρης Αποστολάκης, ο Δημήτρης Ζαχαριουδάκης, η Κάλλια Σπυριδάκη, ο Μίλτος Πασχαλίδης, η Μαρία Δοκούζη, η Αναστασία Γαλάνη, ο Διαμαντής Αλβανός και ο Γιώργος Λαοδίκης.
Στο πέρασμα των χρόνων, νέα μέλη μπήκαν αλλά και αποχώρησαν από την ομάδα, ενώ σε όλα τα ενδιάμεσα σχήματα έως σήμερα παραμένουν σαν ιδρυτικά μέλη οι Δημήτρης Αποστολάκης και Δημήτρης Ζαχαριουδάκης.
- Η εμπλοκή της Ελλάδας στην ένταση ΗΠΑ – Ιράν – Επισκέψεις αμερικανο – ΝΑΤΟικών σε στρατιωτικά νοσοκομεία
- Καθαρά Δευτέρα: Πώς πήρε το όνομά της και γιατί πετάμε χαρταετό
- Ελιά: Πώς ο «πράσινος χρυσός» της Ελλάδας φέρνει επενδύσεις
- Ο αληθινός Σέρπικο, ο Αλ Πατσίνο, η διαφθορά της αστυνομίας και το soundtrack του Μίκη Θεοδωράκη – Μια ιστορία από τα 70s
- Επιστρέφει η περιφερειακή λίγκα στα Βαλκάνια
- Πτολεμαΐδα: Στο χειρουργείο 17χρονος που τραυματίστηκε από κροτίδα
- Η αφιέρωση του Κώστα Σλούκα στον Αταμάν για τον χαμό της μητέρας του (vid)
- Ανυπολόγιστες οι ζημιές στη Λήμνο από την κακοκαιρία: Χωρίς νερό οικισμοί, αδιάβατοι δρόμοι
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 22.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/tony-chen-9hX9N-wMyzQ-unsplash-1-315x220.jpg)










































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442