
Ουκρανία: Γέφυρα σωτηρίας για τα λιοντάρια του Χαρκόβου
Τρεις λέαινες φυγαδεύτηκαν αρχικά στην Πολωνία και από εκεί στη Δανία.
Απειλούμενες από έλλειψη τροφής αλλά και από τους συνεχείς βομβαρδισμούς κοντά στον ζωολογικό κήπο τους στην Ουκρανία, τρεις λέαινες ζουν πλέον ως πρόσφυγες του πολέμου σε πάρκο άγριας ζωής στη Δανία.
To Safari Park Κνούτεμποργκ παρέλαβε τα ζώα από την επαρχία του Χαρκόβου λίγο πριν τα Χριστούγεννα, ανακοίνωσε η φιλοζωική οργάνωση Dyrenes Beskyttelse.
Λόγω της ρωσικής εισβολής, τα λιοντάρια είχαν ήδη απομακρυνθεί από το Οικοπάρκο Φίλνταμ κοντά στα ουκρανο-ρωσικά σύνορα τον περασμένο Αύγουστο. Στεγάστηκαν προσωρινά σε ζωολογικό κήπο στην Πολωνία.
Η βιολόγος Άνε Σόφι Μίλβανγκ της Dyrenes Beskyttelse δήλωσε πολύ χαρούμενη για το γεγονός ότι η περίπλοκη και επικίνδυνη απομάκρυνση των ζώων από την Ουκρανία ολοκληρώθηκε με επιτυχία.
«Ο ζωολογικός κήπος βρισκόταν στη μέση εμπόλεμης ζώνης και οι λέαινες κινδύνευαν από υποσιτισμό» είπε.
Στη Δανία, οι λέαινες έχουν το δικό τους χώρο δίπλα στις τίγρεις.
Σύμφωνα με το Safari Park, είναι η πρώτη φορά που λιοντάρια ζουν μόνιμα στο Κνούτεμποργκ.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / DPA
- Όταν ο Tζέφρι Έπσταϊν βρέθηκε στη Neverland του Μάικλ Τζάκσον
- Μπορεί να αποφευχθεί η ύφεση στην παγκόσμια οικονομία μετά το σοκ στη Μέση Ανατολή;
- Έγραψε ιστορία ο Ιγκόρ Τιάγκο – Φανταστική επίδοση από τον Βραζιλιάνο στράικερ της Μπρέντφορντ
- Hampstead hoax: Κατήγγειλαν τον πατέρα τους για παιδοφιλία αλλά ήταν ψέμα – Η υπόθεση που δίχασε το διαδίκτυο
- ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης να αποπέμψει τον Μακάριο Λαζαρίδη – Προσελήφθη ειδικός σύμβουλος σε υπουργείο χωρίς πτυχίο
- Η Ρεάλ, η δικαίωση του Τσάμπι Αλόνσο και η Λίβερπουλ







