Με τέσσερις αναμετρήσεις άνοιξε η αυλαία της 12ης αγωνιστικής της Bundesliga, με την Μπάγερν Μονάχου να παίρνει άνετη νίκη επί της Μάιντς με σκορ 6-2 περνώντας προσωρινά στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.
Το σκορ για τους Βαυρούς άνοιξε ο Σερτζ Γκνάμπρι στο 5ο λεπτό, ενώ στο 28′ ο Τζαμάλ Μουσιάλα έκανε το 2-0. Ο Σαντιό Μανέ στο 43′ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0, με τον Βίντμερ στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων να μειώνει σε 3-1, το οποίο ήταν και το αποτέλεσμα που οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια.
Στο 58ο λεπτό ο Λέον Γκορέτζκα πέτυχε κι άλλο γκολ για το 4-1, για να έρθει ο Τελ να αυξήσει περισσότερο τη διαφορά στο 79′ για το 5-1. Ο Ίνγκβαρτσεν μείωσε σε 5-2 στο 82′. ενώ ο Τσούπο-Μότινγκ στο 86ο λεπτό διαμόρφωσε το τελικό 6-2.
Η Λειψία με τη σειρά της πήρε σημαντική νίκη επί της Μπάγερ Λεβερκουζεν με σκορ 2-0, παραμένοντας στις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη. Πρωταγωνιστές οι Ενκουνκού και Βέρνερ που σκόραραν από ένα τέρμα.
Η αρχή έγινε στο πρώτο μέρος με τον Γάλλο μεσοεπιθετικό να ανοίξει το σκορ κάνοντας το 1-0 στο 32′, το οποίο ήταν και σκορ ημιχρόνου. Στη συνέχεια οι «ταύροι» βρήκαν και δεύτερο γκολ με δράστη τον Γερμανό επιθετικό που έκανε το τελικό 2-0 στο 83′.
Η Λίβερπουλ με γκολ του Βίρτζιλ Φαν Ντάικ νίκησε εκτός έδρας 1-0 τη Σάντερλαντ και παραμένει κοντά στις θέσεις που οδηγούν στο επόμενο Champions League
Η Μάντσεστερ Σίτι καθάρισε τη Φούλαμ από το πρώτο ημίχρονο (3-0) και έμεινε σε «απόσταση βολής» από την πρωτοπόρο Άρσεναλ, έχοντας πλέον 53 βαθμούς, την ώρα που οι «κανονιέρηδες» έχουν 56, αλλά και παιχνίδι λιγότερο.