Σοβαρές απώλειες στις εξαγωγές κατέγραψε τη φετινή εμπορική σεζόν, η οποία ολοκληρώνεται, το επιτραπέζιο σταφύλι.
Στην περιοχή της Καβάλας, μία από τις κύριες περιοχές παραγωγής και εξαγωγής, η σεζόν κλείνει με τη μη συγκομιδή των όψιμων ένσπερμων ποικιλιών, που θα μείνουν στα αμπέλια.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΥπΑΑΤ τα οποία επεξεργάστηκε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Επιχειρήσεων Εξαγωγής Διακίνησης Φρούτων Λαχανικών και Χυμών – Incofruit Hellas η εξαγωγή των επιτραπέζιων σταφυλιών ανέρχεται σε 41.577 τόνους, σημειώνοντας μείωση κατά 24% συγκριτικά με πέρσι και μειωμένη επίσης, κατά 36,3% έναντι του 2020.
«Η αξιολόγηση της εκστρατείας μέχρι σήμερα είναι η χειρότερη της τελευταίας δεκαετίας για τις κύριες ποικιλίες αλλά θετική ως προς τις επιδόσεις των νέων ποικιλιών», επισημαίνει σε δήλωσή του ο ειδικός σύμβουλος του Συνδέσμου Εξαγωγέων κ. Γιώργος Πολυχρονάκης επισημαίνοντας ότι η κατάσταση όπως διαμορφώθηκε δείχνει τον δρόμο για την επίσπευση υλοποίησης προγράμματος αναδιάρθρωσης των καλλιεργειών.
Τα μήλα
Σε 28.497 τόνους ανήρθαν οι εξαγωγές μήλων μετά την 1η Ιουλίου έως και 27 Οκτωβρίου 2022, έναντι των 23.945 τόνων, που ήταν το αντίστοιχο διάστημα του 2021.
Από τις παραπάνω ποσότητες οι 20.188 τόνοι κατευθύνθηκαν προς την Αίγυπτο (έναντι 18.543 τόνων την αντίστοιχη περσινή περίοδο), προς την Σαουδική Αραβία 1.305 τόνοι έναντι 1252 τόνων, προς την Ιορδανία 1.594 τόνοι έναντι 721 τόνων και προς το Κουβέιτ 94 τόνοι έναντι 40 τόνων.
Την ίδια στιγμή, την ίδια χρονική περίοδο, σύμφωνα με τους εξαγωγείς, εισήχθησαν 1.168 τόνοι μήλων εκ των οποίων οι 580 τόνοι ήρθαν από τη Βόρεια Μακεδονία.
Σύμφωνα με την ψυχολογία, το να λέει κάποιος παθολογικά ψέματα δεν θεωρείται ξεχωριστή ψυχική διαταραχή. Πρόκειται περισσότερο για ένα μοτίβο συμπεριφοράς
Σε παγκόσμια πρώτη από τον καλλιτεχνικό οργανισμό Altera Pars το «Lost & Found» της Nalini Vidoolah Mootoosamy, σε μετάφραση και σκηνοθεσία Πέτρου Νάκου, συνεχίζει την πορεία του και μετά το Πάσχα.
Η παράσταση «Η Ευτυχία της Αργιθέας» επιχειρεί να δώσει φωνή σε όσες ζωές έμειναν στο περιθώριο της Ιστορίας, χωρίς εξιδανίκευση και χωρίς διδακτισμό — μόνο με παρουσία.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας