Δένδιας: Αστείο να κατηγορεί εμάς η Τουρκία για προκλητικές δηλώσεις
Ουδείς Έλληνας έχει αρθρώσει το παραμικρό ως πρόκληση για την Τουρκία, τόνισε ο Έλληνας ΥΠΕΞ.
Είναι αστείο να μας κατηγορεί η Τουρκία για προκλητικές δηλώσεις τη στιγμή που εμείς επαναλαμβάνουμε αυτά που λένε οι Τούρκοι, σχολίασε σήμερα Παρασκευή ο Νίκος Δένδιας σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΪ.
Ο υπουργός Εξωτερικών δήλωσε πως η ελληνική κοινωνία αντιμετωπίζει μια πρωτοφανή πρόκληση, προσθέτοντας πως ουδείς Έλληνας έχει αρθρώσει το παραμικρό ως πρόκληση για την Τουρκία. Όπως πρόσθεσε, η ελληνική κυβέρνηση έχει καταφέρει να υπάρχει πολιτισμένος διάλογος και μια αρκετά ομόφωνη προσέγγιση στο θέμα.
Αναφερόμενος στο τουρκολιβυκό μνημόνιο, ο Δένδιας επισήμανε πως ανατρέχει σε μια νοοτροπία Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπούς, τονίζοντας πως η Τουρκία δεν μπορεί να φτιάξει δικούς της κανόνες διανομής, κατανομής και δημιουργίας ζωνών στη θάλασσα.
Αναφορικά με το πρόσφατο ταξίδι του στην Ουκρανία, ο υπουργός Εξωτερικών είπε πως από την πλευρά των Ουκρανών υπάρχει αισιοδοξία. Αντιλαμβάνονται την πρόκληση, διευκρίνισε, σημειώνοντας πως η κοινωνία έχει υποφέρει πολύ από τις ρωσικές επιθέσεις.
Κατά την επίσκεψή του την Τετάρτη στο Κίεβο η ουκρανική πρωτεύουσα υπέστη πλήγμα από επτά πυραύλους κρουζ, από τους οποίους τέσσερις καταρρίφθηκαν, περιέγραψε.
«Η ουκρανική πλευρά μου υποσχέθηκε ότι θα μου στείλει ένα τμήμα από τον πυραύλο, για να μείνει στο υπουργείο Εξωτερικών και να θυμίζει την ιδιαιτερότητα αυτής της επίσκεψης» είπε μεταξύ άλλων.
- ΣΥΡΙΖΑ: Από τον διάλογο… στα ραβασάκια: Η κυβέρνηση ποινικοποιεί τον αγώνα των αγροτών
- Παναγιώτης Δουδωνής: Καθ’ έξιν ψεύτης ο Γεωργιάδης, με πρακτικές Παττακού
- «Φταίει το σύνδρομο Τουρέτ» – Τα BAFTA ζητούν συγγνώμη για το ρατσιστικό σχόλιο που ακούστηκε στην αίθουσα
- ΔΕΑΒ: Δύο χρόνια εκτός γηπέδων στους οπαδούς της ΑΕΚ που πέταξαν ομπρέλα στο ματς με τον Ολυμπιακό
- Η Anthropic λανσάρει νέα εργαλεία ΑΙ για επιχειρήσεις – Ανησυχία για απώλεια θέσεων εργασίας
- Αίγιο: Σε σοκ τα παιδιά που δέχτηκαν σκάγια – Ακούει πυροβολισμούς στον ύπνο – Τι υποστηρίζει ο 46χρονος
