
Αρχύτας: Ξεκινά φέτος η κατασκευή του ελληνικού drone κάθετης προσαπογείωσης
Η σχεδίαση αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Νοέμβριο, ενώ η κατασκευή του πρώτου πειραματικού μοντέλου θα ξεκινήσει τον Δεκέμβριο.
Το ομοίωμα του πρώτου ελληνικού drone «Αρχύτας», σε κλίμακα 1:2,5, φιλοξενείται στον εκθεσιακό χώρο της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ) στη φετινή ΔΕΘ.
To αεροσκάφος μικτής πτέρυγας διαφέρει από άλλα UAV, καθώς προσγειώνεται και απογειώνεται κατακόρυφα (VTOL).
Διαβάστε επίσης: Ισραηλινό drone της Frontex ξεκίνησε περιπολίες στο Αιγαίο
Το drone του προγράμματος «Αρχύτας» είναι βασισμένο σε πλατφόρμα της τακτικής κλάσης UAV μεγάλων διαστάσεων.
Όπως ανακοίνωσε η ΕΑΒ, μέχρι σήμερα έχει ολοκληρωθεί η διαμόρφωση της ατράκτου και του συστήματος πρόωσης..
Έχει γίνει επίσης η εσωτερική χωροθέτηση ηλεκτρονικών συστημάτων, ωφέλιμου φορτίου, δεξαμενής καυσίμου και βοηθητικών συστημάτων.
Η σχεδίαση αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Νοέμβριο, ενώ η κατασκευή του πρώτου πειραματικού μοντέλου θα ξεκινήσει τον Δεκέμβριο με την προοπτική να ολοκληρωθεί σε περίπου ενάμιση χρόνο.
Για την ανάπτυξη του drone η ΕΑΒ συνεργάζεται με τρία πανεπιστήμια, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.
- Ελλάδα – Αυστραλία 6-17: Ηττήθηκε και τώρα «τελικός» με Ιαπωνία
- Η Stoiximan εγκαινιάζει τα νέα της γραφεία στη Θεσσαλονίκη με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο
- Δουδωνής για Marfin: Χρέος όλων μας στη μνήμη τους είναι ποτέ να μη ξανασυμβεί κάτι τέτοιο
- Ο Πλεύρης μοιράζει «ποινές»: Ζητά άρση αδειών παραμονής μεταναστών για περιστατικά σε Σύμη και Κηφισιά
- «Με Κάρικ τη νέα σεζόν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ»
- Επερώτηση ΠΑΣΟΚ για Ταμείο Ανάκαμψης: Ποτέ άλλοτε τόσα πολλά χρήματα δεν άφησαν τόσο δυσανάλογα μικρό αποτέλεσμα






