Φυτοφάρμακα: Εντοπίστηκαν σε μεγάλη ποσότητα σε φρούτα και λαχανικά
Τι έδειξαν τα στοιχεία στο σύστημα ταχείας ειδοποίησης για τρόφιμα και ζωοτροφές RASFF
Συνολικά 59 ειδοποιήσεις για υπερβολική ποσότητα φυτοφαρμάκων σε φρούτα και λαχανικά που φθάνουν στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ένωση (ΕΕ) είτε από τρίτες χώρες είτε από την ίδια την ΕΕ, καταγράφηκαν τον Ιούνιο στο σύστημα ταχείας ειδοποίησης για τρόφιμα και ζωοτροφές RASFF, από τις χώρες που το αποτελούν.
Συγκεκριμένα, το 54,2% αυτών των απορρίψεων αντιστοιχούν σε εισαγόμενα προϊόντα φρούτων και λαχανικών από την Τουρκία με 32 ειδοποιήσεις συνολικά, ακολουθούμενη από την Κίνα με 5 ειδοποιήσεις, την Αίγυπτο με 3, τη Γαλλία, την Κολομβία, το Ιράν, τη Γουατεμάλα και τη Νότια Αφρική με 2 και οι υπόλοιπες από διαφορετικές χώρες με μία προειδοποίηση η καθεμία.
Διαβάστε επίσης: Φυτοφάρμακα: Πωλήθηκαν 346.000 τόνοι το 2020 – Τι δείχνουν τα στοιχεία
Στα εσπεριδοειδή, ιδίως τα λεμόνια, ανιχνεύθηκαν υπολείμματα φυτοφαρμάκων σε 16 περιπτώσεις και 8 περιπτώσεις για πιπεριές. Οι υπόλοιπες ειδοποιήσεις προκλήθηκαν από υπερβολική ποσότητα φυτοφαρμάκων σε άλλα προϊόντα, συμπεριλαμβανομένων των πεπονιών και των πορτοκαλιών.
- Κολεγιόπαιδα που τσακώνονται σε εφηβική σειρά – Το 2025 ήταν η χρονιά των beef μεταξύ Τραμπ και ποπ σταρ
- Τα Εμιράτα δίνουν διαβατήριο σε παίκτες του πάντελ!
- Η Tesla χάνει έδαφος στην Ευρώπη, αλλά «σπάει κοντέρ» στη Νορβηγία
- Καματερό: 21χρονος οργάνωσε την απαγωγή 40χρονου για χρέος 16.000 ευρώ – Ο άγριος ξυλοδαρμός και το λάθος των δραστών
- Αγρότες: Τα σενάρια για «ολικό black out» σε δρόμους και λιμάνια – Αντίστροφη μέτρηση για την κρίσιμη πανελλαδική σύσκεψη
- Τηλεφωνική συνομιλία Τραμπ-Ερντογάν – Θα συζητήσουν Γάζα και ουκρανικό






