Νέες παραβιάσεις του εναέριου χώρου από τουρκικά μαχητικά
Σε επτά νέες παραβάσεις και 46 παραβιάσεις, του FIR Αθηνών και του Εθνικού Εναέριου Χώρου προχώρησε η Τουρκία τη Δευτέρα σε Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο
Σε επτά νέες παραβάσεις και 46 παραβιάσεις, του FIR Αθηνών και του Εθνικού Εναέριου Χώρου προχώρησαν τουρκικά μαχητικά τη Δευτέρα σε Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας.
Πάνω από το Αιγαίο πέταξαν 11 τουρκικά αεροσκάφη (8 F-16 σε τέσσερα ζεύγη, ένα μη επανδρωμένο UAV και δύο κατασκοπευτικά CN-235).
Οι 30 παραβιάσεις του εναέριου χώρου έγιναν από τα κατασκοπευτικά CN-235, οι 10 από μη επανδρωμένο αεροσκάφος και ακόμα 6 από τα μαχητικά F-16.
Τα τουρκικά αεροσκάφη προέβησαν επίσης σε 7 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών.
Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.
- NCAA: Νέα τρομερή εμφάνιση και «τριαντάρα» του Αβδάλα (vid)
- Ο εντερικός – εγκεφαλικός άξονας του σκύλου: Πώς το έντερο επηρεάζει το άγχος, τη συμπεριφορά, την ευζωία του
- Το σκίτσο της Έφης Ξένου για ΤΑ ΝΕΑ 11/12/25
- Το σκίτσο του Κώστα Μητρόπουλου για ΤΑ ΝΕΑ 11/12/25
- Ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης διαλύει το κοινοβούλιο για να «επιστρέψει η εξουσία στον λαό»
- Στάθης Μαντζώρος: Η βελτίωση στην υγεία του 6 μήνες μετά το εγκεφαλικό επεισόδιο
- Βιώσιμες επιλογές και στα παιχνίδια; Και όμως υπάρχουν!
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (12/12): Δράση με Ολυμπιακό στην Ευρωλίγκα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 12.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jake-kokot-PbDLAy38QZM-unsplash-315x220.jpg)













































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442